Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Σημαντική πυξίδα για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το βραβείο του Σωματείου των Παραγωγών έχει ταυτιστεί με την Ακαδημία 21 φορές στα 32 του χρόνια.

Oscars 2021: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

To Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών (PGA) δίνει στη δημοσιότητα τις υποψηφιότητες του για τις ταινίες της χρονιάς, με τη σιγουριά της σχεδόν αλάνθαστης πυξίδας για τα Οσκαρ.

10 είναι οι ταινίες που κατέληξαν στην κατηγορία της Καλύτερης Παραγωγής της χρονιάς - οι περισσότερες αν όχι όλες θα βρίσκονται και υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Μεγαλύτερη - αν και όχι τόσο έκπληξη - η παρουσία του «Borat Subsequent Moviefilm» που πολλοί νόμιζαν ότι θα ξεφύγει της προσοχής των παραγωγών. Φαβορί παραμένει φυσικά το «Nomadland», που είναι η ταινία που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία από κριτικές ενώσεις και σωματεία φέτος.


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


nomadland 607

Borat Subsequent Moviefilm (Amazon Studios)
Judas and the Black Messiah (Warner Bros)
Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix)
Mank (Netflix)
Minari (A24)
Nomadland (Searchlight Pictures)
One Night in Miami (Amazon Studios)
Promising Young Woman (Focus Features)
Sound of Metal (Amazon Studios)
The Trial of the Chicago 7 (Netflix)

Στα 30 του χρόνια, το βραβείο του Σωματείου Παραγωγών ταυτίστηκε 21 φορές με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαφοροποιήθηκε το 2019 ψηφίζοντας το «1917» του Σαμ Μέντες, ενώ το Οσκαρ πήγε στα «Παράσιτα», το 2017, ψηφίζοντας το «La La Land» (ενώ όλοι θυμούνται πλέον πως το Οσκαρ πήγε στο «Moonlight»), και το 2016, ψηφίζοντας το «The Big Short» (ενώ το Οσκαρ πήγε στο «Spotlight»). Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, το βραβείο Παραγωγών και το Οσκαρ ήταν το ένα και το αυτό («Birdman», «12 Χρόνια Σκλάβος», «Argo», «The Artist», «Ο Λόγος του Βασιλιά», «The Hurt Locker», «Slumdog Millionaire» και το «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους»).

Wolfwalkers 607

Για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το Σωματείο ψήφισε ως υποψήφια το «Soul», το «Onward», το «Wolfwalkers», το «Over the Moon» και το «The Croods: A New Age».

Dick Johnson is dead 607

Για το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ υποψήφιες είναι οι εξής ταινίες:

David Attenborough: A Life on Our Planet
Dick Johnson Is Dead
My Octopus Teacher
Softie
A Thousand Cuts
Time
The Truffle Hunters

Τα βραβεία του Σωματείου Παραγωγών θα δοθούν σε virtual απονομή στις 24 Μαρτίου


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς