Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2020: Ιστορικό χαμηλό τηλεθέασης για την ιστορική 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

στα 10

Παρά τον ενθουσιασμο και την ιστορικότητα των βραβείων, η - χωρίς παρουσιαστή - τελετή δεν κατάφερε να σώσει την (τηλεοπτική) υπόληψη των Οσκαρ.

Flix Team
Oscars 2020: Ιστορικό χαμηλό τηλεθέασης για την ιστορική 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

Τα 23.6 εκατομμύρια των θεατών που παρακολούθησαν ζωντανά την 92η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ αποτελούν και το μικρότερο αριθμό θεατών στην τηλεοπτική ιστορία του θεσμού, με ποσοστό πτώσης 20% (δηλαδή 6 περίπου εκατομμύρια) σε σχέση με το 2019.

Η περσινή 91η απονομή - επίσης χωρίς οικοδεσπότη - είχε συγκεντρώσει τον αριθμό των 29.6 εκατομμυρίων θεατών, που ήταν ανοδικός σε σχέση με το 2018 (αύξηση του ύψους του 12%), αλλά ο δεύτερος χαμηλότερος, αφού η απονομή του 2018 ήταν αυτή με το μικρότερο αριθμό τηλεθεατών (26,5 εκατομμύρια θεατές).


Oscars 2020 | Στην 92η τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ έγινε της... Κορέας

Oscars 2020 | Δείτε όλους τους ευχαριστήριους λόγους και τις στιγμές που αξίζει να θυμάστε


Οπως αναφέρουν οι έρευνες, ο αριθμός αυτός, αλλά κυρίως η καθοδική πορεία της τηλεθέασης των Οσκαρ, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς έχει πέσει γενικά το ενδιαφέρον του κόσμου για τις τελετές, με τα Οσκαρ να παραμένουν σε κάθε περιπτωση η πιο δημοφιλής τελετή (π.χ. σε σχέση με τις Χρυσές Σφαίρες ή τα Grammy).


Είδαμε την 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ ζωντανά στην COSMOTE TV. Δείτε απόψε ξανά την τελετή μονταρισμένη και υποτιτλισμένη στα ελληνικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD από τις 19.30 με το pre show και στις 21.00 η 92η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix