Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Γιατί οι υποψήφιοι θα φορούν μία πορτοκαλί αμερικανική σημαία στο πέτο;

στα 10

Μπορεί στις Χρυσές Σφαίρες οι #TimesUp καρφίτσες να έκλεψαν την παράσταση, μπορεί το μαύρο να κυριάρχησε στο κόκκινο χαλί, στα Οσκαρ όμως το πορτοκαλί θα είναι το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει. Μάθετε τι είναι το #NeverAgain.

Oscars 2018: Γιατί οι υποψήφιοι θα φορούν μία πορτοκαλί αμερικανική σημαία στο πέτο;

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα που συμβολικά χρησιμοποιούν οι ακτιβιστές που πιέζουν εδώ και χρόνια για αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία (Gun Control). Τα παιδιά στα σχολεία έχουν φορέσει πορτοκαλί τις μέρες που θυμούνται τα θύματα πρόσφατων mass shootings, ή όταν ένα νέο επαναλαμβάνεται και θέλουν συμβολικά να διαμαρτυρηθούν για την απραξία της κυβέρνησης.

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Never again 607 1

Ετσι λοιπόν, μία μικρή πορτοκαλί λεπτομέρεια στο πέτο των σταρ που θα επιλέξουν να ενώσουν τις φωνές τους με αυτό το κίνημα, θα εμφανιστεί σήμερα στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ: μία καρφίτσα, με μια πορτοκαλί αμερικανική σημαία.

Εδώ παρακολουθείτε ζωντανά μαζί με το Flix την 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ από το Dolby Theater του Χόλιγουντ.

Never again 607 3

Οι καρφίτσες ήταν ιδέα της ομάδας ακτιβιστών του Μάικλ Μπλούμπεργκ - μίας νεοϋορκέζικης οργάνωσης που ονομάζεται «Everytown for Gun Safety» και στάλθηκαν στις εταιρίες των χολιγουντιανών ατζέντηδων, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μοίρασαν στους A List πελάτες τους.

Δείτε κι αυτό: Reject the NRA: δείτε την Τζούλιαν Μουρ, την Εμα Στόουν, τον Moby να τηλεφωνούν στο Κογκρέσο

Never again 607 2

Οι καρφίτσες θα αναγράφουν το hashtag #NeverAgain που είναι και το σλόγκαν της καμπάνιας της «Everytown for Gun Safety» οργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ μιλά για Gun Control, όμως μοιάζει να είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται τόσο ώστε να ενώσει δυνάμεις μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς τους, κι όλους τους απλούς αμερικανούς πολίτες που θα κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσινγκτον στις 24 Μαρτίου σε μία πρωτοφανή σε νούμερα μαζική διαδήλωση. Το «March for Our Lives» έχει τη δημόσια υποστήριξη (και τις οικονομικές συνεισφορές) διασήμων όπως οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζέφρι Κάτσενμπεργκ και Οπρα Γουίνφρι.

Never again 607 4

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Τζούλιαν Μουρ απαιτεί Gun Control - δείτε το βίντεο, ακούστε τα λόγια της

Aυτό δεν σημαίνει ότι οι #TimesUp καφίτσες δεν θα είναι επίσης παρούσες. Αυτό, μάλλον, σημαίνει ότι θα δούμε μία από τις πιο πολιτικές τελετές απονομής βραβείων στην ιστορία των Οσκαρ.


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ