Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Μουσική

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Μουσική
Αλεξάντρ Ντεσπλά

Αλεξάντρ Ντεσπλά εναντίον Αλεξάντρ Ντεσπλά, η κατηγορία της καλύτερης μουσικής βρίσκει τον αγαπημένο «χαμένο» της Ακαδημίας (έχει προταθεί έξι φορές μέχρι σήμερα χωρίς να κερδίσει ποτέ) υποψήφιο με δύο υπέροχες μουσικές (για το «Παιχνίδι της Μίμησης» και το «Ξενοδοχείο Grand Budapest»), με τις προβλέψεις να τον βρίσκουν και νικητή και (ξανά) χαμένο.

Ο λόγος της νίκης του είναι σαφής: η μουσική του και για τις δύο ταινίες είναι εξαιρετική, με ελαφρύ προβάδισμα στο πιο conceptual score του «Ξενοδοχείου Grand Budapest». Η ήττα του θα έρθει επειδή οι ψήφοι θα μοιραστούν ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητές του και έτσι θα επικρατήσει το άλλο μεγάλο φαβορί που είναι ο Γιόχαν Γιοχάνσον για τη «Θεωρία των Πάντων» του Τζέιμς Μαρς.

Johan Johannson 607Γιόχαν Γιοχάνσον

Πρώτη φορά υποψήφιος ο «ευφυής» Ισλανδός Γιόχαν Γιοχάνσον έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα για μια μουσική σύνθεση που θυμίζει Φίλιπ Γκλας και ταυτόχρονα κάτι απόλυτα πρωτότυπο, ακολουθώντας σε κύκλους τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ, για πολλούς ο μόνος λόγος για τον οποίο αξίζει να χάσει για ακόμη δύο φορές ο Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε το ραντεβού μας ξημερώματα Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα στις 2 για τη ζωντανή μετάδοση της 87η τελετής απονομής των Οσκαρ από τη nova και το live blogging του Flix.

O βετεράνος της κατηγορίας είναι φυσικά ο Χανς Τσίμερ που πατάει την δέκατη υποψηφιότητά του με το διαστημικό και μελοδραματικό «Interstellar», ενώ είναι και ο μόνος νικητής της κατηγορίας - είχε κερδίσει το 1994 για το «Lion King».

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Μουσικής

Aγνοήστε το γεγονός πως σε αυτήν την κατηγορία θα έπρεπε να ήταν υποψήφιοι ο Τρεντ Ρέζνορ και ο Ατικους Ρος για το συγκλονιστικό soundtrack του «Gone Girl» και ακούστε προσεκτικά τα πέντε υποψήφια soundtracks και αποφασίστε για τον νικητή:






Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Περισσότερες προβλέψεις: