Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Το πλαστικό μωρό που θα κοστίσει στο «American Sniper» το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

στα 10

Αν δεν έχετε δει τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» του Κλιντ Ιστγουντ μην διαβάζετε παρακάτω. Αν τον έχετε δει, έχετε γίνει μάρτυρες του «πιο πλαστικού μωρού στην ιστορία του σινεμά», που σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι η αιτία που το φιλμ δεν θα κερδίσει ποτέ το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Oscars 2015: Το πλαστικό μωρό που θα κοστίσει στο «American Sniper» το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ηδη από την έξοδο του «American Sniper» στις αμερικανικές αίθουσες, τα νέα για το πλαστικό μωρό που παίζει στην ταινία είχαν αποκτήσει σχεδόν την ίδια δημοτικότητα με τις αμφιλεγόμενες απόψεις που έκαναν το φιλμ του Κλιντ Ιστγουντ την πιο πολυσυζητημένη υποψήφια για Οσκαρ ταινία της χρονιάς - και ήδη μια από τις πιο εμπορικές δραματικές ταινίες όλων των εποχών στην Αμερική.

Είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις, αλλά το «ψεύτικο μωρό» που παίζει στην ταινία είναι όντως ψεύτικο (και δη πλαστικό), σημάδι και σημαινόμενο σε μια από τις πιο δραματικές σκηνές της ταινίας και το απόλυτο κινηματογραφικό meme της χρονιάς, αφού παρέλασε από τα social media αποκτώντας μέχρι και δικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Ελεύθερο Σκοπευτή».

Την εποχή της εξόδου της ταινίας στην Αμερική, ο σεναριογράφος της ταινίας Τζέισον Χολ έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως «το πραγματικό μωρό είχε πυρετό τη μέρα του γυρίσματος και το αναπληρωματικό μωρό δεν εμφανίστηκε ποτέ». Και επειδή είναι πολύ φυσιολογικό, όπως σχολιάστηκε, σε μια ταινία των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν βρέθηκε κανείς να αντικαταστήσει το μωρό, αλλά αντ' αυτού η παραγωγή βολεύτηκε με μια κούκλα.

Σήμερα και μόνο λίγες ώρες πριν την 87η απονομή των βραβείων Οσκαρ, όπου το «American Sniper» είναι υποψήφιο για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και η απίστευτη επιτυχία του στο αμερικανικό box-office του δίνει αρκετές πιθανότητες να κάνει την έκπληξη, επικρατώντας απέναντι στα «Boyhood» και «Birdman», οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα χάσει το Οσκαρ η ταινία του Κλιντ Ιστγουντ είναι λόγω αυτού του μωρού.

Δείτε εδώ την επίμαχη σκηνή με το πλαστικό μωρό και προσέξτε τον αντίχειρα του Μπράντλεϊ Κούπερ που προσπαθεί να δώσει κίνηση στην κούκλα:


Αν δεν το προσέξατε, αυτό το tweet θα σας βοηθήσει:

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Ελεύθερου Σκοπευτή», φτιαγμένο με πλαστικές κούκλες:

Ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Διαβάστε ακόμη: