Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείξε την ταινία σου στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Οι Νύχτες Πρεμιέρας 2014 προσκαλούν τις ελληνικές μικρού μήκους ταινίες που θα διαμορφώσουν το φετινό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Flix Team
Δείξε την ταινία σου στις Νύχτες Πρεμιέρας
φωτογραφία Δανάη Παναγιωτίδου

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οι Νύχτες Πρεμιέρας, κλείνουν φέτος 20 χρόνια ζωής (wtf?) και, φυσικά, η φετινή πανηγυρική διοργάνωση, που θα γίνει από τις 17 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014, βρίσκεται ήδη σε πυρετώδη προετοιμασία. Σ' αυτό το πλαίσιο, διατηρώντας για 3η συνεχή χρονιά το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες προσκαλεί τους νέους Ελληνες σκηνοθέτες να υποβάλλουν τις ταινίες τους και να διεκδικήσουν την προβολή και, γιατί όχι, μια διάκριση.

Οπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια, οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ), Β' και Γ' Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Σεπτέμβριο του 2013 μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα και δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνική πρεμιέρα της ταινίας.

Τι αλλάζει φέτος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία υποβολής των ταινιών, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα. Για να μάθετε περισσότερα και να βρείτε οδηγίες για τον τρόπο υποβολής, διαβάστε εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2014, λήγει στις 13 Ιουλίου. Δείτε ποιες ταινίες συμμετείχαν και ποιες βραβεύτηκαν στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ. Για να μαθαίνετε τακτικά τα νέα του Φεστιβάλ, επισκεφθείτε το επίσημο site του, aiff.gr.

Θυμηθείτε γιατί περάσαμε ωραία στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας εδώ