Φεστιβάλ / Βραβεία

«Lost & Found»: Ξαναβρίσκοντας τον Γιάννη Βογιατζή, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

στα 10

Ο Γιάννης Βογιατζής, 30 χρόνια μετά, πρωταγωνιστεί στo «Lost & Found» του ΔΑΑ, σε σκηνοθεσία Ακη Πολύζου. Πρόκειται για τη μεταφορά της νουβέλας «Lost & Found: An Athenian story» του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, βασισμένη στην πρωτότυπη ιδέα της J. Walter Thompson Athens.

Flix Team
«Lost & Found»: Ξαναβρίσκοντας τον Γιάννη Βογιατζή, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το πρόσωπο τού Γιάννη Βογιατζή είναι ταυτόσημο με το ελληνικό σινεμά: στις δεκάδες ταινίες όπου πρωταγωνίστησε, αλλά και στην ανάμνηση των ερμηνειών του που διαρκεί ως σήμερα. Για να... φρεσκαριστεί απρόσμενα, με μια νέα του εμφάνιση, στη μικρού μήκους ταινία «Lost & Found» τού Ακη Πολύζου, που κάνει πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας 2017.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός Επιβίωσης για τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας

lost and found 607

lost and found 607

Είναι το αεροδρόμιο απλώς ένα κέντρο αφίξεων κι αναχωρήσεων, ή ένα σημείο συνάντησης ανθρώπινων ιστοριών; Και πόσες ιστορίες χωρούν άραγε μέσα σ’ ένα αεροδρόμιο; Μία ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έρχεται να απαντήσει όλα αυτά τα ερωτήματα και να παρουσιάσει τον αερολιμένα ως ένα κόμβο ανθρώπινων ιστοριών.

lost and found 607

lost and found 607

Γνωρίσαμε τον Ακη Πολύζο πριν τέσσερα χρόνια, με το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του, «Συνθήκη 10/60» και τον ξανασυναντάμε σήμερα, μ' ένα project εξίσου φιλόδοξο. Να φέρει πίσω, στην κινηματογραφική οθόνη, τον Γιάννη Βογιατζή, τριάντα δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στο σινεμά το 1985, εξίσου μαγνητικό ηθοποιό, στα 91 του χρόνια.

lost and found 607

lost and found 607

Το «Lost & Found» είναι μια ταινία τού Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε σκηνοθεσία τού Ακη Πολύζου κι αποτελεί μεταφορά της νουβέλας «Lost & Found: An Athenian Story» του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, σε μια πρωτότυπη ιδέα τής JWT. Την προσαρμογή έκανε ο σκηνοθέτης Πολύζος, ενώ τον Γιάννη Βογιατζή περιβάλλει ένα δυνατό καστ ηθοποιών.

lost and found 607

lost and found 607

Δεν είναι τα…. «απολεσθέντα», εκείνα που θα βρούμε στο «Lost & Found». Είναι το τυχαίο και το απρόβλεπτο στην ανθρώπινη ζωή και καθημερινότητα, με επίκεντρο το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Είναι μια ιστορία με σασπένς, με νουάρ ύφος και με κοσμοπολίτικο αέρα, που ετοιμάζεται να συναντήσει στις διαδρομές της το αθηναϊκό κοινό.

Το «Lost & Found» θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 17.30, στον κινηματογράφο Δαναός 1.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Lost & Found» και ξεκινήστε το ταξίδι:


Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Νύχτες Πρεμιέρας

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Πληροφορίες και Τιμές εισιτηρίων

  • € 5: Η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 18:55)
  • € 6: Οι υπόλοιπες προβολές
  • Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα www.viva.gr και από τα φυσικά σημεία πώλησης: Κινηματογράφοι ΔΑΝΑΟΣ, ΟΠΕΡΑ, ΙΝΤΕΑΛ, καθώς και από το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων Viva.gr.
  • Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν προσκλήσεις (μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου αριθμού) για τις προβολές του Φεστιβάλ τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, Μετρό Πανεπιστήμιου), από τις 11:00 έως τις 18:00.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.