Industry

Open Light: Η Γιούλα Μπούνταλη μάς καλεί να ξαναβρεθούμε, από κοντά, στο δρόμο

στα 10

Εξι βράδια, έξι... open nights, στη Δεινοκράτους, με φως, σκοτάδι, χρώμα και ιστορίες.

Flix Team
Open Light: Η Γιούλα Μπούνταλη μάς καλεί να ξαναβρεθούμε, από κοντά, στο δρόμο

Το Open Light είναι ένα πείραμα. Αυτοτελείς εικόνες ξεπροβάλουν μέσα από μια δυναμική βιτρίνα, όπου φως, μουσική, ήχοι και λέξεις δημιουργούν έναν σκηνικό τόπο υπερέκθεσης, κατανάλωσης και έκφρασης τοπίων δημόσιων και ιδιωτικών.

Δείτε ακόμη: «Ανοιξη» - «Στο μάτι του κυκλώνα» | Δύο νέα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη σε ένα οπτικό ποίημα του Βασίλη Κεκάτου

Την ονειρική, αστική, τόσο κινηματογραφική performance, υπογράφει η Γιούλα Μπούνταλη. Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι σ' εμάς γνωστή κι αγαπητή από τις δουλειές της σε ταινίες όπως η «Χώρα Προέλευσης», η «Εκρηξη», το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, το «In the Fade» του Φατίχ Ακίν, το «Babeldom» του Πολ Μπους, που έκαναν πρεμιέρα σε κάποια από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ. Παράλληλα, ωστόσο, ανέπτυξε και τη θεατρική πορεία της και το 2010 ίδρυσε τον ανεξάρτητο θεατρικό χώρο «Προσωρινός» στην Αθήνα.

open light 607

Το Open Light, αποτελείται από 16 ψηφίδες - κομμάτια παραστατικού υλικού που εμπνέονται και ακροβατούν ανάμεσα στην φωτιστική εγκατάσταση, τη site specific performance και τη street art. Οι θεατές είναι οι περαστικοί του δρόμου, η σκηνή είναι η βιτρίνα, δεν υπάρχουν θέσεις θεάτρου, δεν υπάρχει φουαγιέ, το φουαγιέ είναι το περίπτερο απέναντι.

open light 607

Το Open Light θα φιλοξενείται για έξι βράδια στον χώρο «Προσωρινός» (Δεινοκράτους 103) στις παρυφές του Κολωνακίου, μιας συνοικίας γνωστής για τα μαγαζιά και τις βιτρίνες της. Μαζί θα σταθούμε μπροστά στη μεγάλη τζαμένια πρόσοψη του «Προσωρινού», μέσα στους ήχους και τα φώτα της πόλης, διεκδικώντας ξανά τον δημόσιο χώρο και κοιτάζοντας σιωπηλά μέσα μας. Κοινό και παραστατικά υλικά θα βρεθούμε και πάλι για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες αντίκρυ ο ένας στον άλλον στη μέση του δρόμου, με το τζάμι της βιτρίνας ανάμεσά μας και θα κοιταχτούμε, με μια μπύρα στο χέρι, κάτω από το βραδινό ουρανό της Αθήνας.

info Open Light

Κείμενα - Περφόρμανς: Γιούλα Μπούνταλη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική: Devika
Βοηθός Φωτισμών - Φωτογραφίες: Μαριέττα Παυλάκη
Voice - Music Production: ELIOT / Amour Records
Μια παραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου Διασπορά με την υποστήριξη του Υπ.ΠΟ
Προσωρινός – Δεινοκράτους 103
28-29-30 Μαΐου & 4-5-6 Ιουνίου 2021
Εναρξη: 21.30
Διάρκεια: 40’

Είσοδος Ελεύθερη

open light 607