Φεστιβάλ / Βραβεία

Δωρεάν online εργαστήρια podcast από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

στα 10

Μάθετε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε μια θέση στα εργαστήρια podcast του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Δωρεάν online εργαστήρια podcast από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο: θα αρχίσει τον Μάρτιο (4-14/3) και θα κορυφωθεί το καλοκαίρι (24 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021) και στους φυσικούς του χώρους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και online.

Παράλληλα, εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στα podcast, τα ψηφιακά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη και μαζί θα διοργανώσει εργαστήρια podcast που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο ίδιο διάστημα 4 έως 14 Μαρτίου 2021, με κορυφαίους επαγγελματίες του είδους από όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί θα εστιάσουν στις βασικές αρχές των podcast, θα μιλήσουν για τον σχηματισμό περιεχομένου, για τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ θα μοιραστούν τα μυστικά και την τεχνογνωσία τους.

Διαβάστε αναλυτικά: To 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα podcast


Για τα online εργαστήρια podcast οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι:

1) Επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε:

Α) μεγάλου μήκους ταινίες (διάρκειας 60'+), που πρέπει να έχουν προβληθεί σε κινηματογραφικό φεστιβάλ ή εμπορική κινηματογραφική αίθουσα με εισιτήριο.
Β) μικρού μήκους ταινίες που πρέπει να έχουν συμμετάσχει επίσημα σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Δράμας, Ολυμπίας, Πανόραμα, Outview, Syros IFF, Animasyros, Micro μ, Aegean Film Festival κ.ά.).

2) Επαγγελματίες του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, κριτικοί κινηματογράφου, ραδιοφωνικοί παραγωγοί).

3) Απόφοιτοι σχολών σχετικών με οπτικοακουστικά μέσα (κινηματογράφου, σκηνοθεσίας, θεάτρου, υποκριτικής, δημοσιογραφίας, μέσων μαζικής επικοινωνίας).

Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες ενώ θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ ηλεκτρονική κλήρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2021, στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αριθμό των θέσεων του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, χωρίς διερμηνεία.

Open call: Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων τον Μάρτιο του 2021, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταθέσουν τα podcast τους, με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν τότε. Τα καλύτερα podcast θα επιλεγούν μετά τη λήξη των καταθέσεων και θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι μέσα από τα ψηφιακά κανάλια του Φεστιβάλ.


Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής, με προθεσμία υποβολής την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, επισκεφτείτε την ειδική σελίδα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.