Buzz

«On Body and Soul»: Μια χορταστική γεύση από την φετινή Χρυσή Αρκτο της Belrinale

στα 10

Δείτε δύο κλιπ και το τρέιλερ από το υπέροχο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι.

«On Body and Soul»: Μια χορταστική γεύση από την φετινή Χρυσή Αρκτο της Belrinale

Πρώτα κέρδισε την καρδιά μας και στη συνέχεια κέρδισε –δικαίως- το μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ Βερολίνου. Το «On Body and Soul» είναι μια ρομαντική ταινία γεμάτη μαγεία ποίηση αλλά κι απλότητα, που πολυ απλά, δεν έχετε δει όμοιά της.

Δείτε ακόμη: Στο «On Body and Soul», όλος ο ρομαντισμός χωρά σ' ένα σφαγείο

Και σίγουρα δεν θυμόμαστε καμμιά άλλη τόσο ρομαντική ταινία που να διαδραματίζεται σε ένα σφαγείο. Ο Εντρε, ο οικονομικός διευθυντής του σφαγείου που δε βγαίνει ποτέ από το γραφείο του, είναι ένας όμορφος, μεγαλούτσικος άντρας, με λαμπερό βλέμμα, κατεστραμμένο ηθικό κι ένα παράλυτο χέρι. Η Μαρία έρχεται ως επισκέπτρια ελεγκτής στο εργοστάσιο κι είναι τακτική, πεντακάθαρη, μιλά μόνο συγκεκριμένα, με ακρίβεια, δεν της αρέσει οτιδήποτε απρόβλεπτο κι είναι φανερά πάνω της τα σημάδια του αυτισμού. Οταν ο Εντρε κοιμάται, ονειρεύεται δυο ελάφια στο δάσος. Οταν κοιμάται η Μαρία, βλέπει τα ίδια ελάφια, στην ίδια καθημερινή περιπέτεια. Πόσο πιθανό είναι ο Εντρε κι η Μαρία να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο; Πόσο πιθανό είναι οτιδήποτε στη ζωή να έχει την ιδανική έκβαση;

Δείτε πιο κάτω τέσσερα αποσπάσματα από το φιλμ με αγγλικούς υπότιτλους καθώς και το τρέιλερ (δίχως υπότιτλους) και πάρτε μια πρώτη γεύση από την ομορφιά και την γοητεία του.

Δείτε ακόμη: