Buzz

Αν οι σταρ του χθες χρησιμοποιούσαν τα social media του σήμερα

στα 10

Η Ασλεϊ Στέφενσον δημιουργεί μια σειρά από απρόβλεπτες εικόνες που συνδυάζουν icons του χθες με iconic μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι επικοινωνίας του σήμερα.

Αν οι σταρ του χθες χρησιμοποιούσαν τα social media του σήμερα

Ο Τζέιμς Ντιν προσηλωμένος στην οθόνη ενός mac; Η Μέριλιν Μονρό με ένα ipad; H Σίλρεϊ Τεμπλ να ακούει spotify; Ναι μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά κοιτάζοντας τις παρακάτω εικόνες, η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνουν όσο παράξενες ακούγονται.

Ισως γιατί τόσο οι άνθρωποι στις φωτογραφίες, όσο και τα αντικείμενα και τα social media που χρησιμοποιούν μοιάζουν σε όλους μας τόσο γνώριμα που στ΄αλήθεια ο αναχρονισμός δεν μοιάζει τόσο έντονος όσο θα περίμενες.

Η Ασλεϊ Στέφενσον είχε την ιδέα όταν δούλευε ως μαθητευόμενη στους New York Times θέλοντας να αναδείξει τόσο την μακροχρόνια ιστορία της εφημερίδας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι σημερινοί αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν αλλά και να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενό τους.

Και μπορεί το project της να μην έχει την επίσημη έγκριση της εφημερίδας, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι τόσο πετυχημένο που δεν μπορούμε πως κανείς από τους ανθρώπους εκεί θα μπορούσε να είναι δυσαρεστημένος.

marilyn social media nyt 607

social media nyt 607

social media nyt 607

social media nyt 607

social media nyt 607

james dean social media nyt 607

Δείτε ακόμη: