Buzz

Oι Ινδοί δε θα δουν ποτέ «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» γιατί ο Φίντσερ αρνήθηκε να υπακούσει στη λογοκρισία

στα 10

Νέο Δελχί: Η Κεντρική Επιτροπή Λογοκρισίας της Ινδίας έκρινε ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για το κοινό της χώρας και επέβαλε στον Φίντσερ να κόψει σκηνές. Εκείνος, αρνήθηκε. Οι Ινδοί δε θα δουν ποτέ «Το Κορίτσι με το Τατουάζ».

Oι Ινδοί δε θα δουν ποτέ «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» γιατί ο Φίντσερ αρνήθηκε να υπακούσει στη λογοκρισία
Η Ρούνι κόβει και ράβει, ο Φίντσερ δεν κόβει πλάνο από την ταινία του

Ολοι ξέρουμε σε ποιες σκηνές αναφέρεται η επιτροπή Central Board of Film Certification (CBFC). Οι ίδιοι έκαναν λεπτομερή λίστα την οποία θεωρούμε spoiler και δε θα σας την αναδημοσιεύσουμε (παρόλο που η σαχλαμάρα της λεπτομέρειας θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κινηματογραφικό αλλά και πολιτικό διάλογο).

Αναμεταδίδουμε την είδηση γιατί, πρώτον, μας έκανε να τσεκάρουμε ξανά το ημερολόγιο, και δεύτερον γιατί θαυμάζουμε την απόφαση της Sony (του Φίντσερ ήταν αναμενόμενη και δεδομένη) να μην πειράξει την ταινία κι ας έχανε την τεράστια κινηματογραφική αγορά της Ινδίας.

Για την ιστορία, αρχικά η Κεντρική Επιτροπή Λογοκρισίας ζήτησε το «θάμπωμα» των σκηνών με τεχνική επεξεργασία στο μοντάζ, μετά από δεύτερη συνεδρίαση όμως ζήτησαν το κόψιμο τους. Ο Φίντσερ είχε ήδη αρνηθεί από την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Το «Κορίτσι με το Τατουάζ» είχε προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου. Σήμερα ακυρώθηκε. Οι Ινδοί δε θα δουν ποτέ την Ρούνι Μάρα.

Θυμηθείτε τα πάντα για την ταινία εδώ...