Buzz

«Arrietty»: Οι Ιάπωνες το κάνουν καλύτερα

στα 10

Ο λόγος για το νέο animation του στούντιο Ghibli, που με τίτλο «Arrietty» και με την καθοδήγηση του Χαγιάο Μιγιαζάκι, ζωντανεύει το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας «The Borrowers» της Aγγλίδας Μέρι Νόρτον.

«Arrietty»: Οι Ιάπωνες το κάνουν καλύτερα

Οσοι γνωρίζουν το έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι δεν μπορεί παρά να υποκλιθούν μπροστά στη νέα δημιουργία του στούντιο Ghibli, που ίδρυσε ο Μιγιαζάκι το 1985 και μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνο για μερικά από τα ωραιότερα κινηματογραφικά animation της ιστορίας (ανάμεσα τους το «Spirited Away» και το «Ponyo» του Μιγιαζάκι).

Σκηνοθετημένο από τον Χιρομάσα Γιονεμπαγιάσι, τον πιο νέο συνεργάτη του στούντιο που σκηνοθετεί μεγάλου μήκους ταινία, το «Arrietty» αφηγείται την ιστορία μιας φυλής μικροσκοπικών ανθρώπων (10 εκατοστά ύψος) οι οποίοι ζουν κάτω από το πάτωμα του σπιτιού μιας οικογένειας.

Εχοντας ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και τη Γαλλία, το «Arrietty» ετοιμάζεται τώρα για την έξοδο του στη Μεγάλη Βρετανία (26 Αυγούστου) και την Αμερική (17 Φεβρουαρίου 2012) και το διεθνές του τρέιλερ (υπό τους ήχους του εξαιρετικού soundtrack της Γαλλίδας Σεσίλ Κορμπέλ) επιβεβαιώνει πως το σύγχρονο animation δεν είναι μόνο υπόθεση της Pixar.