Industry

Οι «Φιλενάδες», η πιο εμπορική ακατάλληλη γυναικεία ταινία στην ιστορία των αμερικάνικων ταμείων

στα 10

Με 153.7 εκ. δολ. οι «Φιλενάδες» του Πολ Φέιγκ ξεπέρασαν τον σκόπελο του «ακατάλληλου» χαρακτηρισμού τους και το «Sex and the City» για να γίνουν η πιο εμπορική «ακατάλληλη» γυναικεία ταινία στην ιστορία του αμερικανικού box-office.

Οι «Φιλενάδες», η πιο εμπορική ακατάλληλη γυναικεία ταινία στην ιστορία των αμερικάνικων ταμείων

Ταυτόχρονα οι «Φιλενάδες» έγιναν η πιο εμπορική ταινία του παραγωγού τους Τζαντ Απατοου (ξεπερνώντας το «Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby» με 148.2 εκ. δολ. και το «Knocked Up» με 148.8 εκ. δολ., στα οποία ο Απατοού ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης αντίστοιχα).

Συμπέρασμα; Το κοινό ψοφάει για μια γυναικοπαρέα που θυμίζει περισσότερο το «παρεόνι» του «Hangover» παρά τα τέσσερα νευρωτικά «κορίτσια» του «Sex and the City» και επιβεβαιώνοντας τη μανία του Χόλιγουντ να αντιγράφει επιμελώς τον εαυτό του, δεν υπάρχει στούντιο αυτή τη στιγμή που να μην αναζητά τις δικές του «Φιλενάδες».

Οι Κρίστεν Γουίγκ και Ανι Μουμόλο (σεναριογράφοι των «Φιλενάδων»), η Ελίζαμπεθ Μεριγουέδερ («Μόνο το Σεξ Δε Φτάνει») και η Τίνα Φέι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο περιζήτητες γυναίκες στη βιομηχανία ενώ ένα πρότζεκτ που θέλει την Ρις Γουίδερσπουν να εισβάλλει σε ένα πάρτι εργένηδων με τίτλο «Who Invited Her?» βρίσκεται ήδη σε προπαραγωγή από την DreamWorks.

Με το 67 τοις εκατό του κοινού των «Φιλενάδων» να αποτελείται από γυναίκες, μπορεί - επιτέλους - το Χόλιγουντ να σταματήσει να κατηγορείται ως αντροκρατούμενο!

Οι «Φιλενάδες» βγαίνουν στην ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 7 Ιουλίου.