Buzz

Οccupy Cinema!

στα 10

Εκεί όπου λυγίζει η πραγματικότητα, αναλαμβάνει το σινεμά! Λίγες εβδομάδες μετά την αστυνομική επέμβαση στο Πάρκο Ζουκότι και την εκκαθάρισή του από τους καταληψίες του κινήματος Ocuppy Wall Street, η κοινότητα που φέρει το όνομα «Occupy Cinema» στήνει την οθόνη της στο ίδιο ακριβώς πάρκο και καλεί τον κόσμο της Νέας Υόρκης να παραστεί απόψε σε μία δημόσια προβολή ταινιών μικρού μήκους που θα μοιάζει με διαδήλωση. Και με δήλωση: το σινεμά έχει και φωνή και δύναμη.

Οccupy Cinema!

Οι προβολές περιλαμβάνουν ταινίες που καλύπτουν 3 δεκαετίες οικονομικής διαφθοράς και έχουν θεματολογία την αστυνομική καταστολή, τους άστεγους του αστικού τοπίου και, φυσικά, την οικονομική κρίση.

Οι ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για απόψε είναι:

Το 17λεπτο φιλμάκι του Σαούλ Λεβίν «The Big Stick» (1973), το οποίο μοντάρει παράλληλα σκηνές από τις μικρού μήκους ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν που δείχνουν αστυνομικούς να τον κυνηγούν και πραγματικές σκηνές από ρεπορτάζ διαδηλώσεων και παραδείγματα αστυνομικής καταστολής.

Η διάσημη πειραματική ταινία μικρού μήκους «Money» (1985) του Χένρι Χιλς που αποτυπώνει το διάλογο της οικονομικής κρίσης της εποχής του Ρίγκαν μέσα από τους avant-garde καλλιτέχνες της τότε σκηνής της Νέας Υόρκης («ένα καταιγιστικό κομμάτι που σε κάνει να σκεφτείς για χρήματα και χάος στην μετακαπιταλιστική Νέα Υόρκη»).

Και τέλος το «B/SIDE» (1996) της ντοκιμαντερίστα Αμπιγκεϊλ Τσάιλντ, η οποία καταγράφει με ποιητική ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα και με πρόκληση και ωμότητα, την κατάσταση των άστεγων στο Lower Side της Νέας Υόρκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην επίσημη σελίδα της κοινότητας Occupy Cinema.