Φεστιβάλ / Βραβεία

O Ζαν Μπατίστ Μοντινό φωτογραφίζει την Μαριόν Κοτιγιάρ!

στα 10

Το «Σκουριά και Κόκαλο» του Ζακ Οντιάρ είναι μια από τις ταινίες που περιμένουμε πιο πολύ να δούμε στο 65ο Φεστιβάλ Καννών. Και οι φωτογραφίες του Ζαν Μπατίστ Μοντινό για την προώθηση του φιλμ μας κάνουν ακόμη πιο ανυπόμονους...

O Ζαν Μπατίστ Μοντινό φωτογραφίζει την Μαριόν Κοτιγιάρ!

Η ιστορία ξεκινά στον Βορρά. Ο Αλί βρίσκεται με τον 5χρονο Σαμ στην αγκαλιά του. Είναι ο γιος του, τον γνωρίζει ελάχιστα. Χωρίς κάπου να μείνει, χωρίς χρήματα και χωρίς φίλους, ο Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής του στην Αντίμπ. Εκεί, αμέσως όλα πηγαίνουν καλύτερα, η αδελφή του τους εγκαθιστά στο σπιτάκι του κήπου, ασχολείται με τον μικρό κι ο καιρός είναι ωραίος. Μετά από έναν καυγά σ’ ένα κλαμπ, το πεπρωμένο του Αλί διασταυρώνεται με αυτό της Στεφανί. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πριγκίπισσα. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Στεφανί εκπαιδεύει φάλαινες όρκα στο ενυδρείο Marineland. Αφότου το σόου μετατραπεί σε τραγωδία, ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους ξαναφέρει κοντά. Οταν ο Αλί την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Εχει χάσει τα πόδια της και μαζί τα όνειρά της. Θα τη βοηθήσει απλά, χωρίς εμπάθεια, χωρίς οίκτο. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Βασισμένη στα διηγήματα του Καναδού Κέρκ Ντέιβιντσον, ενός συγγραφέα που πολλοί συγκρίνουν με τον Τσακ Πόλανικ, το «Σκουριά και Κόκαλο» του Ζακ Οντιάρ που αποτελεί ένα πρώτο φαβορί για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στο 65ο Φεστιβάλ Καννών δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προώθηση.

Διαθέτει την Μαριόν Κοτιγιάρ, ένα από τα πιο συγκινητικά τρέιλερ που είδαμε τελευταία και μια υπόθεση που σου ραγίζει την καρδιά και μόνο διαβάζοντας την.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Ζαν Μπατίστ Μοντινό που απεικονίζουν την Μαριόν Κοτιγιάρ μόνη και μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Ματίας Σένερτς (όσοι έχουν δει το «Bullhead» ξέρουν) απλά βοηθούν στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου μύθου. Αυτού που θα λυθεί όταν η ταινία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις Κάννες.

Δείτε τις παρακάτω και υπομονή λίγες εβδομάδες για τα «αποκαλυπτήρια»...