Buzz

O Ζαν Λικ Γκοντάρ λέει «Goodbye to Language». Σε 3D

στα 10

Τρισδιάστατος Γκοντάρ; Δεν μοιάζει τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν συναρπαστικό.

O Ζαν Λικ Γκοντάρ λέει «Goodbye to Language». Σε 3D

Σύμφωνα με το site της Wild Bunch της εταιρίας που αντιπροσωπεύει την ταινία, ο Γκοντάρ βρίσκεται ήδη στα γυρίσματα του «Adieu au Langage», το οποίο στην πρώτη αφίσα του (δείτε στο gallery) μεταφράζεται στα αγγλικά ως «Farewell to Language», αλλά στο site αναφέρεται ως «Goodbye to Language».

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφορία για το θέμα του ή την ιστορία, αν και κρίνοντας από την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά, το «Film Socialisme», δεν είμαστε σίγουροι ότι μια σύντομη περιγραφή θα βοηθούσε. Το μόνο που ξέρουμε από μια παλιότερη συνέντευξη του Γκοντάρ, είναι πως είχε την ιδέα για μια ταινία στην οποία «ένας άντρας και η γυναίκα του δεν μιλούν πια την ίδια γλώσσα. Ο σκύλος τους αποφασίζει να βοηθήσει και αρχίζει να μιλά».

Σε μια τυπικά γκονταρική δήλωση, ο σκηνοθέτης έλεγε τότε ότι εκτός του ότι δεν έχει ιδέα πως θα γυρίσει την ταινία, όλα τα άλλα μοιάζουν απλά. Προφανώς εν τω μεταξύ βρήκε τον τρόπο να την κάνει, καθώς και το καστ του που αποτελείται από τους Ελοίζ Γκοντέ, Ζο Μπρουνό, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ και Τζέσικα Ερικσον.

Οσο για το 3D, είχε επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον του από νωρίς, λέγοντας «μου αρέσει όταν καινούριες τεχνολογίες εισβάλλουν στο σινεμά. Γιατί δεν έχουν ακόμη κανόνες και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτές».

Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνει με το 3D ο Γκοντάρ, ένας άνθρωπος που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένα σεβασμό σε κανένα κινηματογραφικό κανόνα και που αντίθετα από τους περισσότερους συναδέλφους του, δείχνει να τους αγνοεί όλο και περισσότερο καθώς μεγαλώνει.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ