Buzz

Ο Χιου Τζάκμαν κι ο Τζέικ Τζίλενχαλ είναι «Prisoners» του Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Ο Καναδός σκηνοθέτης του «Μέσα απ τις Φλόγες» κάνει το αμερικάνικο ντεμπούτο του με ένα θρίλερ απαγωγής κι αυτοδικίας που μοιάζει πιο ενδιαφέρον από μια τυπική action movie.

Ο Χιου Τζάκμαν κι ο Τζέικ Τζίλενχαλ είναι «Prisoners» του Ντενί Βιλνέβ

Το σενάριο του «Prisoners» γραμμένο από τον Ααρον Γκουζικόφσκι βρέθηκε το 2009 στην νούμερο ένα θέση της Black List του Χόλιγουντ, της λίστας με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν περάσει στην παραγωγή.

Αφού πέρασε από τα χέρια κάμποσων υποψήφιων πρωταγωνιστών και σκηνοθετών, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κι ο Μπράιαν Σίνγκερ κατέληξε τελικά στον Χιου Τζάκμαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στον Ντενί Βιλνέβ που κάνει με το φιλμ το αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

Το «Prisoners» είναι η ιστορία δυο οικογενειών που την ημέρα των ευχαριστιών οι κόρες του εξαφανίζονται ενώ παίζουν έξω από το σπίτι της μιας. Ενας αστυνομικός αναλαμβάνει την έρευνα, αλλά ο ύποπτος που συλλαμβάνει αφήνεται ελεύθερος εξ αιτίας της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Τότε ο πατέρας του ενός κοριτσιού, θα αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Χιου Τζάκμαν υποδύεται τον άνθρωπο που περνά στην αυτοδικία, και ο Τζέικ Τζίλενχαλ (στην πρώτη από τις δύο ταινίες που έχει κάνει φέτος με τον Βιλνέβ, η δεύτερη είναι το «An Enemy»), τον αστυνομικό που αναλαμβάνει την έρευνα.

Συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Τέρενς Χάουαρντ, Μαρία Μπέλο, Βαϊόλα Ντέιβις, Μελίσα Λίο και ο Πολ Ντάνο στον ρόλο του ύποπτου για την απαγωγή των δύο κοριτσιών.

Δείτε το τρέιλερ: