Buzz

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο βασιλιάς του Μπρόντγουεϊ (ξανά!)

στα 10

Ατσάλι στα νύχια του Wolverine, ατσάλι στις σόλες των tap dance παπουτσιών του. Ο Χιου Τζάκμαν είναι action hero, Τζιν Κέλι και Φρανκ Σινάτρα μαζί. Κι όλα αυτά δεν τα λέμε (μόνο) εμείς αλλά και οι κριτικές για το σόου του «Back on Broadway» που έχει ανοίξει εδώ και μία εβδομάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση του box office και σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο βασιλιάς του Μπρόντγουεϊ (ξανά!)

Το 2004 χορεύοντας και τραγουδώντας στο μιούζικαλ «The Boy From Oz» είχε κερδίσει Tony και είχε δώσει (σωστές) ιδέες ότι θα ήταν ιδανικός για την παρουσίαση των Οσκαρ. Επτά χρόνια μετά, ο πολυτάλαντος Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στο Μπρόντγουεϊ. Από τις αρχές Νοεμβρίου παρουσιάζει το solo show του «Back on Broadway», μία medley παράσταση όπου θέμα της είναι... ο γοητευτικός εαυτός του: τραγουδάει, χορεύει, φλερτάρει, επικοινωνεί με το κοινό, διηγείται ιστορίες και κάνει τον κόσμο να νοσταλγεί τις εποχές των crooners Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν και Σάμι Ντέιβις Τζ. - συγκρίσεις που δεν γίνονται εύκολα από τους στρυφνούς νεοϋορκέζους θεατρικούς κριτικούς.

Το αποτέλεσμα; Ρεκόρ εισπράξεων! Μόνο την πρώτη βδομάδα (που ολοκληρώθηκε στις 13/11) η παράσταση συγκέντρωσε έσοδα 1.247.650 δολαρίων - ποσό ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σ' αυτές τις παραστάσεις δόθηκαν 3 δωρεάν δοκιμαστικές για τον Τύπο και η επίσημη πρεμιέρα που φυσικά κινήθηκε μόνο με VIP προσκλήσεις.

Ομως η δημοσιότητα που πήρε το σόου λόγω Τζάκμαν αύξησε τη ζήτηση, κι αυτό τις τιμές: οι πρώτες σειρές στην πλατεία κυμαίνονται από 176 δολάρια τα απλά έως 351 δολάρια τα προνομιούχα εισιτήρια. Το φράγμα του 1 εκ. δολαρίων την πρώτη βδομάδα παραστάσεων έχουν στο παρελθόν σπάσει οι Μπίλι Κρίσταλ με το επίσης solo show του το 2005, ο Τζουντ Λο με τον «Αμλετ» το 2009 και ο Αλ Πατσίνο πέρσι με τον «Εμπορο της Βενετίας».

Η ιστοσελίδα Stagegrade.com, μία από τις πιο έγκριτες νεοϋορκέζικες πηγές θεατρικών κριτικών, έδωσε 5 αστεράκια στην παράσταση του Τζάκμαν - κάτι που είχε να γίνει από τα βραβευμένα με Tony «The Book of Mormon» και «War Horse».

Αυτό θα ήταν δείγμα ότι ο Τζάκμαν προορίζεται κι αυτός για το δεύτερο Tony της καριέρας του, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται - εκτός κι αν αλλάξουν οι κανονισμοί των βραβείων. Η παράσταση που δίνει δεν εντάσσεται σε καμία από τις υπάρχουσες κατηγορίες (δεν είναι μιούζικαλ, ούτε έργο ακριβώς) και καθώς έχει καταργηθεί το Tony Ειδικών Παραστάσεων, ο Τζάκμαν δεν ... χωράει πουθενά!

Το «Back on Broadway» θα τρέχει για 10 μόνο εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί με μία παράσταση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2012. Παρ' όλη τη ζήτηση δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης, καθώς ο Τζάκμαν έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει τα γυρίσματα των «Αθλίων» - την κινηματογραφική διασκευή του Τομ Χούπερ, με συμπρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου και Αν Χάθαγουεϊ.

Προς το παρόν όμως απολαμβάνει την καθημερινή επαφή του μ' ένα ομολογουμένως μαγεμένο κοινό.