Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν έχει ζητήματα με τη σχέση μητέρας – γιου. Κοπήκατε;

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ταινία του, το «J’ ai tué ma mère», ο νεαρός Καναδός δημιουργός επιστρέφει στον τόπο του... μητρικού εγκλήματος.

Ο Ξαβιέ Ντολάν έχει ζητήματα με τη σχέση μητέρας – γιου. Κοπήκατε;

Ο Ξαβιέ Ντολάν στέκεται κάπου ανάμεσα στο εκνευριστικό και το θαυμαστό. Γεννημένος το 1989, έχει ήδη ολοκληρώσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες, το «J’ ai tué ma mère» το 2009, το «Heartbeats» το 2010, το «Laurence Anyways» το 2012 και το «Tom à la ferme» φέτος, το οποίο διαγωνίστηκε στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας (διαβάστε περισσότερα εδώ). Οι προηγούμενες ταινίες του ταξίδεψαν επίσης στα a-list φεστιβάλ, Κάννες, Τορόντο, Ρότερνταμ. Με την αλαζονεία του να ξεπηδά από κάθε πλάνο, οι ταινίες του έχουν ταυτόχρονα μια ακρίβεια και μια γοητεία που κανέναν δεν αφήνουν αδιάφορο.

Κι έτσι, συνεχίζοντας την παράδοση του «μια ταινία κάθε το πολύ δυο χρόνια», ο Ξαβιέ Ντολάν, μιλώντας στο καναδικό La Presse για την προώθηση του «Tom à la ferme», δηλώνει ότι είναι ήδη έτοιμος, πριν καν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Βενετία, να προχωρήσει με το επόμενο φιλμ, το οποίο θα λέγεται «Mommy» και θ’ αρχίσει να γυρίζεται στις αρχές του 2014.

Το σενάριο έχει γραφτεί για την ηθοποιό Αν Ντορβάλ (με την οποία ο Ντολάν συμπρωταγωνιστεί ως ηθοποιός στο «Miraculum» του Ντανιέλ Γκρου) κι εξερευνά εκ νέου – μετά το «J’ ai tué ma mère» - τη σχέση μητέρας και γιου, αυτή τη φορά σ’ ένα επίπεδο ακόμα πιο σοβαρό. Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η ιστορία μιας μητέρας που κληρονομεί την κηδεμονία ενός «δύσκολου» παιδιού που έχει ήδη γυρίσει όλα τα ιδρύματα της περιοχής. Το ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει ο Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν, πρωταγωνιστής του «College Boy», του πολυσυζητημένου βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Ξαβιέ Ντολάν για τους Indochine.

Νεότερα, Φεβρουάριος 2014: Ταγυρίσματα ξεκίνησαν και η πρώτη φωτογραφία είναι εδώ:

1