Buzz

O Χάρισον Φορντ επιστρέφει στο «Blade Runner»;

στα 10

Πριν ακόμη το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ ανοίξει τα χαρτιά του και αποκαλύψει την πραγματική του σχέση με το «Alien», το ριμέικ/σίκουελ/πρίκουελ ή οτιδήποτε άλλο του «Βlade Runner» έρχεται ξανά στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά μαζί με τον Χάρισον Φορντ...

O Χάρισον Φορντ επιστρέφει στο «Blade Runner»;
Ο Χάρισον Φορντ μαζί με την Σον Γιανγκ στο «Βlade Runner» του 1982

Ηταν τον Μάρτιο του 2011 όταν ανακοινώθηκε πως ο Ρίντλεϊ Σκοτ περιλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια την επιστροφή στο «Blade Runner», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα πρόκειται για σίκουελ, πρίκουελ ή ριμέικ της θρυλικής ταινίας του 1982. Τότε ο πρόεδρος της Alcon Entertainment είχε δηλώσει πως ό,τι και να είναι αυτή η ταινία δεν έχει καμία σχέση με τον Χάρισον Φορντ («Στο μυαλό μου πρόκειται για μια επανεκκίνηση του franchise και αυτό σημαίνει πως όλα θα είναι καινούρια, συμπεριλαμβανομένου και του κάστινγκ»). Η δήλωση του Χάρισον Φορντ ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει πως δεν υπήρξε η παραμικρή πρόταση στον ηθοποιό να επιστρέψει στην ταινία: «Δεν θα ένιωθα άσχημα αν κανείς δεν με καλούσε στο πάρτι!» και οι «αποκαλύψεις» του Σκοτ έκλεισαν το θέμα κάπου εκεί λέγοντας πως «Η ταινία δεν θα ακολουθεί τους αυθεντικούς χαρακτήρες και άρα ούτε τον Ντεκάρντ του Χάρισον Φορντ».

Εντεκα μήνες μετά, το κινηματογραφικό site Τwitch αποκαλύπτει πως ο Χάρισον Φορντ συζητά ήδη τη συμμετοχή του στο revival του «Βlade Runner», το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι το επόμενο φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ μετά το «Prometheus» και μάλλον ούτε και οι ίδιοι οι εμπνευστές του δεν είναι σίγουροι αν θα είναι τελικά ένα σίκουελ ή μια καινούρια ιστορία εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φίλιπ Κ. Ντικ στο «Do Androids Dream of Electric Sheep?» του οποίου βασίστηκε η ταινία του 1982.

Για την ώρα ο Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται στο post-production του «Prometheus» αλλά και σε διαπραγματεύσεις αν τελικά θα είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει το πρώτο πρωτότυπο σενάριο του Κόρμακ ΜακΚάρθι («Ο Δρόμος», «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους») με τίτλο «Τhe Counselor», το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου ο οποίος θα εισβάλλει σε μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών.

Κι όλα αυτά, ενώ στα επερχόμενα σχέδια του Σκοτ βρίσκεται ακόμη το ιστορικό έπος για την Γερτρούδη Μπελ (σε σενάριο του Τζέφρι Κέιν του «Επίμονου Κηπουρού») αλλά και το «Child 44», βασισμένο στο ομώνυμο best - seller του Τομ Ρομπ Σμιθ για μια σειρά από αποτροπαίες δολοφονίες παιδιών στη Σοβιετική Ενωση του Στάλιν.

Αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες για την επιστροφή του Χάρισον Φορντ, μήπως κάποιος να αναζητούσε την - τι απέγινε αυτό το κορίτσι - Σον Γιανγκ;