Industry

O Χάρι Πότερ γράφει...Ιστορία!

στα 10

Με 168.55 εκ. δολ. εισπράξεις τριημέρου, ο «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος Δεύτερο» είναι πλέον και επίσημα η ταινία με το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στην Αμερική.

O Χάρι Πότερ γράφει...Ιστορία!

Το ρεκόρ του καλύτερου ανοίγματος κατείχε μέχρι και...χθες ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Κρίστοφερ Νόλαν με 158.4 εκ. δολ., ενώ το αντίστοιχο ρεκόρ ανάμεσα στις ταινίες της σειράς κατείχε το πρώτο μέρος των «Κλήρων του Θανάτου» με 125 εκ. δολ. τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πορεία όμως του φιλμ φάνηκε ήδη από την πρώτη ημέρα προβολής του, όταν ξεπέρασε τα 92.1 εκ. δολ. εισπράξεις (με τα 43.5 εκ. δολ. από αυτά μόνο στις μεταμεσονύκτιες προβολές από Πέμπτη προς Παρασκευή), σημειώνοντας ισχυρή πτώση από την Παρασκευή προς το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι περισσότεροι θεατές στην Αμερική προτίμησαν τη δισδιάστατη εκδοχή της ταινίας (παρά το εντυπωσιακό άνοιγμα 3D σε 3.100 αίθουσες συμπεριλαμβανομένων 274 αιθουσών IMAX), ενώ από αυτούς το 54 τοις εκατό ήταν γυναίκες και το 45 τοις εκατό έχει ηλικία κάτω των 25 ετών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισπράξεις της ταινίας άγγιξαν το εντυπωσιακό νούμερο των 476.6 εκ. δολ. με τις καλύτερες επιδόσεις να έρχονται από την Αυστραλία και τη Μ. Βρετανία.

«Ο Χάρι Πότερ είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο σε όλον τον πλανήτη», δήλωσε η υπεύθυνη της διεθνής διανομής της Warner Bros Pictures, Βερόνικα Κουάν - Ρούμπινεκ: «Είτε στη Γερμανία, στη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, το διεθνές κοινό έχει αγκαλιάσει τον Χάρι Πότερ μέσα στα χρόνια, με το δυναμικό φινάλε να υπογραμμίζει τη σημασία της σειράς. Συγχαίρουμε όλους όσους βοήθησαν στην θριαμβευτική πορεία των ταινιών».