Buzz

O Χαβιέ Μπαρδέμ «τα χώνει» στην ισπανική κυβέρνηση!

στα 10

Εχοντας πάρει φόρα από το ρόλο του «κακού» στον καινούριο Τζέιμς Μποντ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ επιτίθεται στην ισπανική κυβέρνηση, προκαλώντας την αντίδραση κυβερνητικών εκπροσώπων...

O Χαβιέ Μπαρδέμ «τα χώνει» στην ισπανική κυβέρνηση!

Γνωστός για την «αριστερή» του καταγωγή, αλλά και τη μαχητικότητά του απέναντι στις πρακτικές λιτότητας των κρατικών παραγόντων, σε συνέντευξη του στην ισπανική El Pais, o Χαβιέ Μπαρδέμ κατηγόρησε την κυβέρνηση Ραχόι πως χρησιμοποιεί το άλλοθι του ποσοτού του 25% στο οποίο έχει φτάσει η ανεργία στη χώρα, προκειμένου να παραβιάσει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

«Η τόση υψηλή ανεργία βολεύει την κυβέρνηση ώστε να χειροτερέψει τις συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση θέλει να πληρώσει το χρέος των τραπεζών με τα μολύβια και τα σημειωματάρια των μαθητών στα σχολεία».

Το σχόλιο του ενόχλησε την κυβέρνηση, αναγκάζοντας άνθρωπο του πολύ στενού περιβάλλοντος του Ραχόι να επιτεθεί με τη σειρά του στον Μπαρδέμ μέσω twitter: «Πρέπει να είσαι μεγάλος απατεώνας, και όχι μόνο στο σινεμά, για να υποστηρίζεις πως η ανεργία βολεύει την κυβέρνηση. Αυτή είναι η γελοιότητα ενός εκατομμυριούχου που ζει στο Μαϊάμι».

Αν και είναι αλήθεια πως ο Μπαρδέμ μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη Μαδρίτη και το Μαϊάμι, αυτό δεν τον κάνει λιγότερο ευαισθητοποιημένο στα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και ο λόγος του, ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει ως Σίλβα στο «Skyfall», παραμένει πιο δυνατός από οποιουδήποτε άλλου που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση με την πολιτική λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Θυμηθείτε την αντίδραση του Πέδρο Αλμοδόβαρ εναντίον της ισπανικής κυβέρνησης πριν λίγο καιρό και διαβάστε γιατί ο Σίλβα του Χαβιέ Μπαρδέμ είναι - ίσως - ο καλύτερος κακός που βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με τον Τζέιμς Μποντ.