Buzz

Η «υπόθεση WikiLeaks» στο σινεμά

στα 10

Τρεις κινηματογραφικές και μια τηλεοπτική ταινία, που ετοιμάζονται ήδη για να απαθανατίσουν και κινηματογραφικά την υπόθεση «WikiLeaks», επιβεβαιώνουν πως η σημαντικότερη πηγή του σινεμά παραμένει η πραγματική ζωή.

Η «υπόθεση WikiLeaks» στο σινεμά
Τσαρλς Φέργκιουσον: Από το «Inside Job» στην «υπόθεση WikiLeaks»

Μετά τον θρίαμβο του «Inside Job» που κέρδισε το Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ φέτος, ο δημιουργός του, Τσαρλς Φέργκιουσον, θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό του HBO ένα φιλμ για τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Αυτό θα σημάνει το πέρασμα του έμπειρου ντοκιμαντερίστα στο fiction, αλλά και το πρώτο σχέδιο για την «υπόθεση WikiLeaks» που μοιάζει να ολοκληρώνεται μέσα στο 2011.

Κι αυτό γιατί η ταινία του ΗΒΟ δεν είναι η μόνη που γυρίζεται αυτή τη στιγμή για τον άνθρωπο που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναστατώσει τον πλανήτη με την αποκάλυψη διπλωματικών μυστικών μέσω του διαδικτύου και τελικά βρέθηκε να έχει καταδικαστεί για βιασμό και σεξουαλική επίθεση αναμένοντας αυτή τη στιγμή αν τα βρετανικά δικαστήρια θα αποφασίσουν την έκδοση του στη Σουηδία.

H DreamWorks έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα αρκετών βιβλίων γύρω από τον Ασάνζ (ανάμεσα τους και την αυτοβιογραφία του πρώην διευθυντή του WikiLeaks), ενώ ο σεναριογράφος του «The Hurt Locker», Μαρκ Μπόαλ, ετοιμάζει μια ταινία με παραγωγό την Μέγκαν Ελισον, κόρη του δισεκατομμυριούχου Λάρι Ελισον, βασισμένη στο άρθρο του περιοδικού των New York Times με τίτλο «The Boy Who Kicked thw Hornet's Nest». Ταυτόχρονα, η Universal βρίσκεται ήδη στην πρετοιμασία της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Οσκαρ για το «Taxi to the Dark Side» Αλεξ Γκίμπνεϊ.

Τουλάχιστον, όταν και αν ολοκληρωθούν και οι τέσσερις ταίνιες θα μπορεί να μιλήσει κάποιος για μια σφαιρική άποψη πάνω στο ίδιο θέμα.