Industry

Ο Τζορτζ Λούκας εγκαταλείπει την Lucasfilm!

στα 10

Πρωτοπόρος ενός ολόκληρου τεχνολογικού κομματιού της κινηματογραφικής βιομηχανίας των blockbuster ταινιών, και του απαιτητικού post production τους, ο Τζορτζ Λούκας ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει την εταιρία του κι ότι επιστρέφει στο γκαράζ του σπιτιού του και στη σκηνοθεσία πειραματικών ταινιών.

Ο Τζορτζ Λούκας εγκαταλείπει την Lucasfilm!

Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησε την «Star Wars: Επεισόδιο I - Η Αόρατη Απειλή» σε 3D. Λίγες μέρες πριν παρουσίασε στις Κάννες την φιλόδοξη υπερπαραγωγή του που στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία στα αμερικανικά ταμεία «Red Tails».

Δεν ξέρουμε τι απ' όλα οδήγησε τον πρωτοπόρο της κινηματογραφικής post production τεχνολογίας και ιδρυτή της LucasFilm να πάρει τις αποφάσεις που ανακοίνωσε, αλλά από ό,τι φαίνεται ο Λούκας κουράστηκε και τα παρατάει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Empire και στην τυπική ερώτηση του δημοσιογράφου για τα μελλοντικά του σχέδια, η απάντηση ήταν σοκαριστική: «Τα άμεσα σχέδιά μου είναι να απομακρυνθώ από την εταιρία, να αποδεσμευτώ από την επιχείρησή μου. Μόλις ολοκληρώσω όλες μου τις υποχρεώσεις στην LucasFilm θα πάρω σύνταξη. Θα αποσυρθώ στο γκαράζ μου με τα πριόνια και τα σφυριά μου και θα κάνω ταινίες για το χόμπι μου. Πάντα ήθελα να επιστρέψω στις πειραματικές ταινίες, σε ταινίες που δε θα ανησυχώ ότι πρέπει σώνει και καλά να βγουν στις αίθουσες...»

Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ακριβώς. Από ό,τι καταλαβαίνουμε πάντως ο Λούκας θέλει να αποποιηθεί τόσο αισθητικά την φόρμα των ειδικών εφέ, όσο και ουσιαστικά την πίεση του box office. Να επιστρέψει στη φόρμα και την ουσία των πρώτων του ταινιών. Βέβαια κρατάμε μικρό καλάθι: το «γκαράζ» του σπιτιού του μπορεί να είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας post production στούντιο, το οποίο θα έβλεπε στον ύπνο του οποιοσδήποτε Ευρωπαίος σκηνοθέτης.

Ενα είναι βέβαιο: μάλλον τα Star Wars θα παραμείνουν στη 2D ησυχία τους. Τουλάχιστον για λίγο. Μέχρι το μεγάλο αυτό παιδί να συνειδητοποιήσει ότι του έλειψαν τα παιχνίδια του και να αρχίσει ξανά τα special effects όνειρα...