Buzz

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στο google

στα 10

Με αφορμή τα γενέθλιά του, το σημερινό google doodle είναι αφιερωμένο στον πρόσφατα χαμένο Ελληνα σκηνοθέτη.

Flix Team
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στο google

Η κεντρική σελίδα του google, μεταμορφώνει συχνά το λογότυπο της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης σε φόρο τιμής σε αξιοπρόσεκτες επετείους, σε παγκόσμιες γιορτές, σε σημαντικές προσωπικότητες. Σήμερα με αφορμή την ημερομηνία γέννησης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το google (ή έστω το λογότυπο στην Ελληνική σελίδα του) αποκτά γαλάζιο χρώμα, ελληνικό έψιλον και κοσμείται με τη χαρακτηριστική φιγούρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Ακαδημία κινηματογράφου, οργανώνει απόψε σε συνεργασία με την οικογένειά του σκηνοθέτη, μια εκδήλωση μνήμης στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). Ξεκινώντας από την τελευταία του ταινία «Η Αλλη Θάλασσα» που έμεινε ημιτελής μετά το θάνατό του στα γυρίσματα στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου και, γυρίζοντας πίσω στην πρώτη μικρού του μήκους «Forminx», της οποίας το υλικό έχει χαθεί, οι συνεργάτες και φίλοι του σκηνοθέτη, θα μας ταξιδέψουν στο σινεμά του και τις συνθήκες δημιουργίας του.

Σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμος Αβδελιώδης, συνεργάτες του όπως ο Γιώργος Παπαλιός, η Ελένη Καραίνδρου, η Ιουλία Σταυρίδου, η Μαργαρίτα Μαντά, ο Χάρης Παπαδόπουλος θα είναι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του, «αντί γενεθλίων».