Buzz

Ο Τακάσι Μουρακάμι κάνει σινεμά

στα 10

Ο ποπ Ιάπωνας καλλιτέχνης που συνδυάζει την παιδική φαντασία με την πιο απαγορευμένη σεξουαλικότητα, περνά χρωματιστά στη μεγάλη οθόνη.

Ο Τακάσι Μουρακάμι κάνει σινεμά

Ο Τακάσι Μουρακάμι, ο εμπνευστής της «superflat» αισθητικής, ο Ιάπωνας δημιουργός που τελειότερα απ’ όλους συνδύασε την υψηλή τέχνη με την εμπορικότερη, ποπ εφαρμογή της, περνά στα χωράφια του κινηματογράφου, με την ταινία «Jellyfish Eyes».

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο μικρός Μασάσι που μετακομίζει, με την οικογένειά του, σε μια νέα πόλη μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2011. Εκεί θ’ ανακαλύψει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι συμμαθητές του, έχουν τα πιο μαγικά, εκκεντρικά, ακαταμάχητα «κατοικίδια», ή «φίλους» όπως τους χαρακτηρίζει η ταινία, που είναι αόρατα στα μάτια των ενηλίκων.

01

Μόνο που αυτοί οι αλλόκοτοι «φίλοι» των παιδιών δεν είναι απλώς εξωπραγματικοί χαριτωμένοι σύντροφοι αλλά, φυσικά, κρύβουν μια δυσοίωνη, εκδικητική μεταφυσική πλευρά, με την οποία οι μικροί ήρωες θ’ αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι, χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων.

02

Παρότι ο Μουρακάμι είναι αναγνωρισμένος για τη γραφιστική δημιουργικότητά του, στην ταινία επέλεξε να δουλέψει με ανθρώπους, με το live action δηλαδή και να το συντροφεύσει με τα CGI χαρακτηριστικά του πλάσματα, επηρεασμένος, όπως και σε ολόκληρη την τέχνη του, από τις γιαπωνέζικες ταινίες τρόμου και τον κόσμο των manga. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Jellyfish Eyes» κι αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει εκεί όπου δεν υπάρχουν υπότιτλοι!