Buzz

O Στιβ Μπουσέμι είναι ... «Queer»!

στα 10

Απρόβλεπτος, ακόμη και σήμερα που η τηλεοπτική του καριέρα στο «Boardwalk Empire» του χαρίζει μια γενναία δεύτερη ευκαιρία στη mainstream πλευρά της βιομηχανίας, ο Στιβ Μπουσέμι ετοιμάζεται να μεταφέρει στον κινηματογράφο το «Queer» του Γουίλιαμ Μπάροουζ.

O Στιβ Μπουσέμι είναι ... «Queer»!

Ηταν δέκα χρόνια πριν όταν ο σκηνοθέτης Ορεν Μόβερμαν («The Messenger») έγραψε ένα σενάριο βασισμένο στο «Queer», την αυτοβιογραφική νουβέλα που ο Γουίλιαμ Μπάροουζ έγραψε ανάμεσα στο 1951 και το 1954, σαν μια άτυπη συνέχεια του «Junky», και η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1985.

Χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει κανείς τη θέση του ίδιου του Στιβ Μπουσέμι πάνω στην επιλογή του να είναι αυτός που θα αναλάβει χρέη σκηνοθέτη και παραγωγού στην ταινία , ο Μόβερμαν δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ενθουσιασμένος, τόσο για το γεγονός ότι το σενάριο βγαίνει από το συρτάρι όσο και για το πρόσωπο του φίλου και συνεργάτη του: «Ο Στιβ είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στη βιομηχανία. Είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης. Το "Queer" γράφτηκε ουσιαστικά μαζί με το "Junkie", το πρώτο βιβλίο του Μπάροουζ, αλλά δεν εκδόθηκε παρά μόνο το 1985. Τότε ήταν που όλοι κατάλαβαν πως το "Queer" ήταν στην πραγματικότητα η ιστορία του ίδιου του Μπάροουζ καθώς ανακάλυπτε τον συγγραφέα που έκρυβε μέσα του και είχε παραδοθεί στην αναζήτηση ενός αγοριού».

Ο Μόβερμαν δήλωσε επίσης πως στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν ο Γκάι Πιρς, ο Μπεν Φόστερ και η Κέλι ΜακΝτόναλντ, κάνοντας έτσι την πέμπτη σκηνοθετική δουλειά του Μπουσέμι ένα πραγματικό happening. «Η ταινία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο παραγωγής, γιατί ο Στιβ, όπως ξέρετε, είναι απασχολημένος με το "Βoardwalk Empire". Αλλά μόλις ολοκληρώσει και τον επόμενο κύκλο, ελπίζω να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το γύρισμα».

Ανυπομονούμε...