Buzz

Ο Στιβ Καρέλ και η Κίρα Νάιτλι ψάχνουν έναν φίλο για το τέλος του κόσμου

στα 10

Τι θα κάνατε αν το τέλος του κόσμου ερχόταν και δεν ήσασταν πρωταγωνίστρια σε μια ταινία του Λαρς Φον Τρίερ; Ο Στιβ Καρέλ και η Κίρα Νάιτλι έχουν μερικές ιδέες στο πρώτο τρέιλερ του «Seeking a Friend for the end of the World»

Ο Στιβ Καρέλ και η Κίρα Νάιτλι ψάχνουν έναν φίλο για το τέλος του κόσμου

Ονομάζεται «Ματίλντα», αλλά παρά το χαριτωμένο της όνομα, είναι ο μετεωρίτης που θα βάλει τέλος στην ζωή στην γη, ακριβώς σε τρεις εβδομάδες. Αυτή είναι ο «κακός» στην ταινία της Λορίν Σκαφάρια «Seeking a Friend for the end of the World» που μόλις έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο της τρέιλερ.

Η μουσική των Talking Heads δίνει ταιριαστά τον τόνο για το ταξίδι στο πουθενά για το οποίο ετοιμάζονται οι ήρωες και το ύφος της ταινίας ισορροπεί πετυχημένα ανάμεσα σε δύο συναισθηματικά άκρα μεταμορφώνοντας την σε κάτι που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μόνο ως «ρομαντική τραγεντί».

Ενα road movie με κατεύθυνση το τέλος του κόσμου, με χιούμορ αλλά και την απειλή του τέλους να κάνει την αίσθηση γλυκόπικρα μελαγχολική και την πραγματικότητα να μην μοιάζει τελείως αποκομμένη από το ρομαντικό σύμπαν της ταινίας, το φιλμ δείχνει εκ πρώτης όψεως απρόβλεπτα συμπαθητικό.

Και παρ ότι δεν ακούγεται ακριβώς σωστό, ναι, μπορούμε να πούμε ότι ανυπομονούμε.