Buzz

Ο Στιβ Γουόζνιακ κράζει το «Jobs», τη βιογραφία του συνέταιρού του

στα 10

Μόλις το «Jobs» του Τζόσουα Μάικλ Στερν βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες, ο Βόζνιακ έσπευσε να εκφράσει τη γνώμη του. Κι ήταν ισοπεδωτική.

Ο Στιβ Γουόζνιακ κράζει το «Jobs», τη βιογραφία του συνέταιρού του

Μπορεί ο Στιβ Τζομπς να έφυγε από τη ζωή, ο συν-ιδιοκτήτης, όμως, της Apple, Στιβ Γουόζνιακ, αφήνει τη φωνή του ν’ ακουστεί δυνατά, γράφοντας στο Gizmodo τη γνώμη του για την ταινία όπου ο Αστον Κούτσερ ενσαρκώνει τον Τζομπς κι ο Τζος Γκαντ τον ίδιο. Διαβάστε την πολεμική του παρακάτω και κοκκινήστε από ντροπή.

Απόψε είδα το «Jobs». Οι ερμηνείες μου φάνηκαν γενικά καλές. Η ταινία μου κράτησε το ενδιαφέρον και με ψυχαγώγησε, αλλά όχι τόσο ώστε να την προτείνω σε κάποιον. Ενας φίλος που εμφανίζεται ως ήρωας στην ταινία, είπε ότι δεν ήθελε να δει μυθοπλασία κι έτσι δεν τον ενδιαφέρει να τη δει.

Υποψιάζομαι ότι πολλά από τα σφάλματα της ταινίας προέρχονται από την ενσάρκωση του Τζομπς από τον Αστον Κούτσερ. Ο Αστον έκανε πρόσφατα κάποιες ανόητες και λανθασμένες δηλώσεις για μένα (μεταξύ των οποίων ότι τάχα μου εγώ είπα ότι η ταινία είναι κακή, πράγμα που μάλλον δείχνει ότι ο Αστον πιστεύει τους τίτλους των εφημερίδων), κι ότι δε μου άρεσε το φιλμ επειδή με πληρώνουν ως σύμβουλο για την άλλη, ανταγωνιστική ταινία. Αυτά είναι δείγματα του ότι ο Αστον ζει ακόμα μέσα στο ρόλο του. Οποιαδήποτε από αυτές τις ταινίες θα μπορούσε να με πληρώσει ως σύμβουλο, αλλά το «Jobs» είχε ήδη έτοιμο σενάριο. Δεν μπορώ ν’ αφαιρέσω από κάποιον αυτή τη δημιουργική πρωτοβουλία. Και το σενάριο του «Jobs» με απογοήτευσε. Παρότι εξακολουθούσα να ελπίζω ότι η ταινία θα είναι καλή…»

Update

Σχεδόν αμέσως μετά την δημοσίευση της «κριτικής» του Γουόζνιακ, ο Αστον Κούτσερ έσπευσε να υπερασπιστεί την ταινία αμφισβητώντας τα κίνητρα του Γουόζνιακ λέγοντας ότι ο «πληρώνεται από ένα άλλο στούντιο για να προωθήσει την δική τους βιογραφία του Στιβ Τζομπς» και πως υπήρξε «ιδιαίτερα απρόθυμος να τους βοηθήσει στην προετοιμασία του φιλμ».

Η αλήθεια είναι ότι ο Γουόζνιακ έχει συναντηθεί με τον Ααρον Σόρκιν για να συζητήσουν για τον Τζομπς αφού ο Σόρκιν ετοιμάζει ένα δικό του σενάριο βασισμένο στην επίσημη βιογραφία του Τζομπς από τον Γουόλτερ Αιζακσον αλλά απαντώντας στα σχόλια του Κούτσερ, τα χαρακτήρισε «ανειλικρινή και λανθασμένα» κι ένα ακόμη «παράδειγμα του ότι ο Αστον δεν έχει ακόμη αφήσει πίσω του τον χαρακτήρα του».

Οπως και να 'χει πάντως, εμείς εξακολουθούμε να έχουμε περιέργεια για την ταινία. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Jobs» εδώ.