Buzz

Ο Σπάικ Τζόνζι κόβει την Σαμάνθα Μόρτον στο μοντάζ του «Her» και προσλαμβάνει την Σκάρλετ Γιόχανσον

στα 10

Συνειδητοποιώντας ότι η Σαμάνθα Μόρτον δεν ήταν τελικά αυτό χρειαζόταν η νέα ταινία του «Her», ο Σπάικ Τζόνζι δίνει το ρόλο στην Σκάρλετ Γιόχανσον κυριολεκτικά στο post production. Πώς να πήρε τα νέα η Σαμάνθα;

Ο Σπάικ Τζόνζι κόβει την Σαμάνθα Μόρτον στο μοντάζ του «Her» και προσλαμβάνει την Σκάρλετ Γιόχανσον

Εχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από το «Where the Wild Things Are» και ο Σπάικ Τζόνζι επιστρέφει με το «Her», μια πειραγμένη ρομαντική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες πριν φύγει το 2013. (Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ).

Ο Τζόνζι όμως βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του. Κι αυτό γιατί μετάνιωσε για την πρωταγωνίστριά του, τώρα, όσο είναι στο μοντάζ. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί τον Θίοντορ, έναν μοναχικό συγγραφέα, ο οποίος αγοράζει μια ηλεκτρονική συσκευή μ’ ένα ολοκαίνουριο λογισμικό, σχεδιασμένο για ν’ ανταποκρίνεται στην κάθε ανάγκη του χρήστη. Προς έκπληξη του Θίοντορ, ανάμεσα στον ίδιο και στη συσκευή αναπτύσσεται μια ρομαντική σχέση. Αυτός ο αντισυμβατικός έρωτας συνδυάζει την επιστημονική φαντασία και το ρομάντζο σε μια γλυκιά ιστορία που εξερευνά τη φύση της αγάπης και τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μας απομονώνει αλλά και μας συνδέει.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ ο οποίος πρωταγωνιστεί, η γυναίκα ηθοποιός δάνειζε τη φωνή της στο εν λόγω λογισμικό. Η Σαμάνθα Μόρτον ήταν στο σετ και «έπαιζε» το ρόλο ως η φωνή της συσκευής. Ομως στη διαδικασία του post production ο Τζόνζι διαπίστωσε ότι δεν του κάνει αυτή η φωνή - ο ρόλος χρειάζεται κάτι άλλο.

Και έφερε πλέον στο στούντιο ηχογράφησης την Σκάρλετ Γιόχανσον. Πληροφορίες θέλουν την Γιόχανσον να ήταν έτσι κι αλλιώς κομμάτι της ταινίας - την προόριζαν για κάποιον άλλο ρόλο- αλλά τελικά, λίγο πριν το φινάλε, ο Τζόνζι της έδωσε αυτόν της πρωταγωνίστριας.

«Η Σαμάνθα ήταν μαζί μας από την αρχή στο γύρισμα και ήταν εξαιρετική. Ομως, στο μοντάζ καταλάβαμε ότι ο χαρακτήρας και η ίδια η ταινία χρειαζόντουσαν κάτι διαφορετικό από αυτό που η Σαμάνθα κι εγώ δημιουργήσαμε μαζί. Οπότε χρειάστηκε να δώσω το ρόλο στην Σκάρλετ. Αγαπώ πολύ την Σαμάνθα. Είμαστε φίλοι εδώ και άπειρα χρόνια και ελπίζω πραγματικά να συνεργαστούμε σε πολλά ακόμα πρότζεκτς στο μέλλον...»

Στο «Her», την μόλις τέταρτη ταινία του Τζόνζι σε δύο δεκαετίες, συμπρωταγωνιστούν επίσης και οι Ρούνι Μάρα και Εϊμι Ανταμς.

Εσείς τι λέτε: πόσο έξαλλοι θα ήσασταν αν σας έκοβαν στο μοντάζ και έφερναν τη Σκάρλετ Γιόχανσον;

Διαβάστε περισσότερα για το «Her»