Buzz

Ο Σον Πεν σκηνοθετεί Ντε Νίρο;

στα 10

Το «Comedian» θα εξετάζει τη ζωή και το έργο ενός γερασμένου, αλλά ακόμα, πικρά, αστείου παρηκμασμένου κωμικού. Αρχικά είχε ακουστεί ως reunion Μάρτιν Σκορσέζε - Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο σκηνοθέτης που θα κατευθύνει τον γίγαντα Ντε Νίρο στο ρόλο που ίσως αναβιώσει καλλιτεχνικά την καριέρα του, θα είναι ο Σον Πεν.

Ο Σον Πεν σκηνοθετεί Ντε Νίρο;
Μάρτιν Σκορζέζε ή Σον Πεν για τη σκηνοθεσία του Ντε Νίρο στο «Comedian»; Θα γελάσει όποιος γελάσει τελευταίος...

Αν αυτό ισχύει, θα είμαστε οι πρώτοι στην ουρά για να κόψουμε εισιτήριο.

Οχι ότι η επανένωση δυνάμεων Σκορσέζε-Ντε Νίρο δε θα ήταν εξίσου συγκινητική και ενδιαφέρουσα. Αλλά ο πολύ νεότερος Σον Πεν για κάποιο λόγο ταιριάζει με την εικόνα των ισορροπιών που θέλουμε να κρατηθεί στην καθοδήγηση του πάλαι ποτέ ιερού τέρατος, που τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε ... τερατώδεις επιλογές και σπατάλη του ταλέντου του.

Ο Πεν ως σκηνοθέτης διαθέτει και την ευαισθησία να βγάζει μεγάλες ερμηνείες από τους ηθοποιούς του (από τον Τζακ Νίκολσον στον Χαλ Χόλμπρουκ και πίσω στον Βίγκο Μόρτενσεν η λίστα είναι σημαντική), και την προσοχή στη λεπτομέρεια και μία ιδανική ισορροπία μεταξύ ποίησης και οικονομίας στην αφήγηση. Τον θεωρούμε ιδανικό για να εκμαιεύσει την παλιά σπίθα από τον κουρασμένο θρύλο - σ' έναν τόσο κόντρα όσο και, πιθανόν, αυτοαναφορικό ρόλο. Κι εκτός όλων των άλλων, η φιλία που συνδέει τους δύο (είχαν συμπρωταγωνιστήσει το 1989 στο «Δεν Είμαστε Αγγελοι» του Νιλ Τζόρνταν) βεβαιώνει για την απαραίτητη μεταξύ τους χημεία.

Το σενάριο του «Comedian» είναι των Αρτ Λίνσον και Τζέφρι Ρος, και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό στην Νέα Υόρκη.

Τα ειδησιογραφικά πρακτορεία πάντως, ξαφνιασμένα από την ανατροπή στη σκηνοθετική καρέκλα, κρατούν μικρό καλάθι επισημαίνοντας ότι ο Πεν δεν έχει ακόμα υπογράψει επισήμως.