Buzz

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον σκοτώνει τον Σαντάμ!

στα 10

Ο βρικόλακας-ψύχωση των απανταχού έφηβων κοριτσιών υπέγραψε για έναν ακόμα πιο αιμοβόρο ρόλο: του αρχηγού της αποστολής του αμερικανικού στρατού που ξέθαψε από την κρυψώνα του τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον σκοτώνει τον Σαντάμ!

Το «Mission: Blacklist» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ο πεζοναύτης και στρατιωτικός ανακριτής Ερικ Μάντοξ, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας που στις 13 Δεκεμβρίου του 2003, οδήγησε μία επίλεκτη ομάδα του αμερικανικού στρατού στο υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεΐν κοντά στην γενέτειρά του, το Τικρίτ.

Από όσα διαβάζουμε, η ταινία θα έχει την υφή και την αισθητική της κινηματογράφησης των πιο «βρώμικων» πολεμικών περιπετειών («Band of Brothers», «Pacific», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν») κάτι που ξεκινάει από το σενάριό της, το οποίο υπογράφει ο δημιουργός του «Band of Brothers» Ερικ Τζέντρεσεν.

Το «Mission: Blacklist» θα σκηνοθετήσει ο Ζαν Στεφάν Σοβέρ (υπήρξε επί χρόνια βοηθός σκηνοθέτης στο γαλλικό σινεμά). Θα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Johnny Mad Dog», το οποίο μας ξεναγούσε στη βαρβαρότητα των παιδιών-πολεμιστών της Αφρικής.

Η ανακοίνωση της υπογραφής του Πάτινσον τώρα δεν είναι καθόλου τυχαία: οι παραγωγοί περιμένουν να τσιμπήσουν χρηματοδότες στην αγορά των Καννών όπου θα παρουσιάζεται το πρότζεκτ, καθώς ο Πάτινσον θα είναι εκεί ως πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.