Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ επιστρέφει κι ανοίγει το φεστιβάλ του Λ.Α.

στα 10

Στις 16 Ιουνίου, το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Αντζελες θα κάνει πρεμιέρα με την νέα μαύρη κωμωδία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Bernie», με πρωταγωνιστές τους Τζακ Μπλακ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μάθιου ΜακΚόναχι.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ επιστρέφει κι ανοίγει το φεστιβάλ του Λ.Α.
Τζακ Μπλακ στην νέα μπλακ κόμεντι του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Γραμμένο από τους Λινκλέιτερ («Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», «Fast Food Nation») και Σκιπ Χόλαντσγουορθ, το «Bernie» εξελίσσεται σε μία μικρή πόλη του Τέξας, όπου ο Μπέρνι (Τζακ Μπλακ), ο τοπικός νεκροθάφτης, είναι ο πιο αγαπητός άνθρωπος της κοινότητας. Ολοι τον αγαπούν, ακόμα και η στρίγγλα, πλούσια χήρα της πόλης (Σίρλεϊ Μακ Λέιν). Κανείς δε θα βρεθεί να πει άσχημη κουβέντα για αυτόν, ακόμα κι όταν ο Μπέρνι διαπράξει ένα απεχθές έγκλημα...

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε ως πρεμιέρα του φεστιβάλ μας, την παγκόσμια πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ - ενός από τους πιο αυθεντικούς και συναρπαστικούς εκπροσώπους του ανεξάρτητου σινεμά,» δηλώνει η διευθύντρια προγράμματος του φεστιβάλ Ρεμπέκα Γιέλντχαμ.

Το Φεστιβάλ του Λος Αντζελες ετοιμάζει επίσης φέτος ένα αφιέρωμα στον Σίντνεϊ Λιούμετ, με άξονα το «Remembering Sidney Lumet», μία συζήτηση με κάποιους από τους συνεργάτες του σκηνοθέτη, όπως ο μουσικός θρύλος Κουίνσι Τζόουνς και ο σεναριογράφος Φρανκ Πίρσον.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα είναι ο φετινός επίσημος καλεσμένος σκηνοθέτης («Guest Director») όπου σύμφωνα με την παράδοση του φεστιβάλ πρέπει να επιλέξει ένα φιλμ, να το παρουσιάσει και να το αναλύσει στο κοινό. Εκείνος επέλεξε το ιταλικό θρίλερ του Πούπι Αβάτι «The Arcane Enchanter» (1996), το οποίο θεωρεί υποτιμημένο goth αριστούργημα.

Αλλοι καλεσμένοι του φεστιβάλ που θα δώσουν διαλέξεις, masterclasses και συζητήσεις πάνω σε θέματα κινηματογράφου και τέχνης είναι ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, ο σκηνοθέτης Φίλπ Νόις («Salt», «Ο Ησυχος Αμερικάνος»), ο συνθέτης Κλιντ Μανσέλ («Black Swan», «Moon»)

Το Φεστιβάλ του Λος Αντζελες διαρκεί 10 μέρες (16-26 Ιουνίου) φιλοξενεί 200 ταινίες από 30 χώρες και πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης στους κινηματογράφους του ψυχαγωγικού πάρκου L.A. LIVE