Buzz

O Πολ Τόμας Αντερσον θα γυρίσει ταινία για... την τηλεόραση

στα 10

Μετά το «Master», ο αμερικανός σκηνοθέτης δηλώνει γοητευμένος με το θέμα των... πρώτων τοπικών τηλεοπτικών καναλιών. Υπάρχει όμως εξήγηση.

O Πολ Τόμας Αντερσον θα γυρίσει ταινία για... την τηλεόραση

Ο Πολ Τόμας Αντερσον έχει ανακοινώσει τα άμεσα σχέδιά του: την κινηματογραφική μεταφορά του αστυνομικού μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον «Ιnherent Vice», με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και Σαρλίζ Θερόν. Τα γυρίσματα θα γίνουν μέσα στο 2013 και σκοπός είναι η ταινία να βγει στις αίθουσες το 2014.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητά και τα ευρύτερα όνειρά του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν, ομολόγησε ότι πειραματίζεται με την ιδέα να γυρίσει μία ταινία για τις πρώτες μέρες της αμερικανικής τηλεόρασης.

«Είναι μία ιδέα που μου έρχεται συχνά στο μυαλό: να κάνω μία ταινία για την πρώτη εποχή των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και το... χάος αλά "άγριο γουέστ" που επικρατούσε στην καθημερινότητά τους. Ο πατέρας μου δούλευε στην τοπική τηλεόραση. Ηταν οι εποχές που διάλειμμα για φαγητό σήμαινε ποτό - μπορούσες να επιστρέψεις στη δουλειά τύφλα!»

Ο πατέρας του Αντερσον δεν δούλευε απλώς στην τηλεόραση - υπήρξε μεγάλος σταρ του τοπικού καναλιού του Κλίβελαντ, με το σόου του «Shock Theater». Ο κόσμος ακόμα το θυμάται και υπάρχουν επετειακά αφιερώματα που γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα της εκπομπής.

Ολα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν κάτι συγκεκριμένο. Ο Αντερσον δεν έχει γράψει σενάριο, δεν έχει κλείσει στούντιο, δεν υπάρχει τίποτα στο χαρτί. Ομως ο άνθρωπος που εξετάζει με αυτό το συγκεκριμένο βλέμμα τη Χρυσή Εποχή του πορνό, το πέρασμα στον αιώνα του πετρελαίου και τη μεταπολεμική γέννηση της Σαϊεντολογίας, ναι, θέλουμε να μας μιλήσει για τα θεμέλια της αμερικανικής τηλεόρασης - έτσι αιρετικά όπως τα έζησε και τα ξέρει.

Περιμένουμε λοιπόν!

Περισσότερα για τον Πολ Τόμας Αντερσον