Buzz

O πλανήτης Γη, δεν είναι έτοιμος για την serial killer ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

στα 10

Ο ομιλητικός σκηνοθέτης βρέθηκε απροειδοποίητα στο φεστιβάλ του Μπουσάν και κουβέντιασε με τον Μπονγκ Τζουν-χο, για το σινεμά τους.

O πλανήτης Γη, δεν είναι έτοιμος για την serial killer ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

«Ηρθα εδώ αυθόρμητα. Μιλούσα με έναν φίλο στο τηλέφωνο που είχε δουλέψει για το «Snowpiercer» και μου έλεγε ότι ήταν στο φεστιβάλ του Μπουσάν με τον Μπονγκ Τζουν-χο για την προβολή της ταινία. Μου αρέσει πολύ το σινεμά του και δεν τον είχα γνωρίσει πότε κι έτσι αποφάσισα να έρθω». Ετσι εξήγησε την απόφασή του να επισκεφθεί απροειδοποίητα το φεστιβάλ του Μπουσάν λίγο πριν την λήξη του, κάτι που οι διοργανωτές του, εκμεταλλεύθηκαν για να οργανώσουν μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους δύο σκηνοθέτες.

Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες πάντως, η επίσκεψη του Ταραντίνο, δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη, αλλά καθοδηγούμενη από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, προκειμένου ο κολλητός του σκηνοθέτης να ηρεμήσει τα πνεύματα ανάμεσα στην Weinstein Company και τον Μπονγκ Τζουν-χο, αφού οι φήμες θέλουν τον τελευταίο να έχει εξοργιστεί από τις μεγάλες αλλαγές που έχει κάνει ο Γουάινσταϊν στο «Snowpiercer» για την εκδοχή που θα βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες.

1

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα στην κουβέντα που έγινε στο Μπουσάν ήταν κάτι παραπάνω από φιλικό, με τους δύο σκηνοθέτες να ανταλλάσσουν κομπλιμέντα και κινηματογραφικές ιδέες, για το πως θα γύριζε ο ένας τις ταινίες του άλλου, για το αμερικάνικο και το Κορεάτικο σινεμά.

Κι όταν με αφορμή το «Memories of Murder» η κουβέντα ήρθε στα serial killer films, o Ταραντίνο ειπε: «Ο πλανήτης Γη, δεν θα μπορούσε να αντέξει μια δική μου ταινία για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Νομίζω ότι αν την έκανα θα αποκάλυπτα την αρρώστια μου περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε. Είχα βεβαίως αναμειχθεί στο «Γεννημένοι Δολοφόνοι» του Ολιβερ Στόουν, οπότε κάτά κάποιο τρόπο, την έχω κάνει... Αυτή είναι η δική μου serial killer movie... Σιχαίνομαι αυτή την ταινία. Αν σας αρέσουν οι ταινίες μου μην δείτε ποτέ το «Γεννημένοι Δολοφόνοι». Είναι για τον π**τσο».

Δεν ξέρουμε για τον υπόλοιπο πλανήτη γη, αλλά εμείς εδώ πάντως, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δούμε μια serial killer ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Ειδικά μια που δεν θα είναι όπως το «Natural Born Killers»...