Buzz

O Πίτερ Ο' Τουλ επιστρέφει στο σινεμά

στα 10

Η συνταξιοδότηση του Πίτερ Ο' Τουλ από το σινεμά κράτησε μόλις ενάμιση χρόνο, αφού ο 82χρονος ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

O Πίτερ Ο' Τουλ επιστρέφει στο σινεμά

Ηταν τον Ιούλιο του 2012, όταν ο Πίτερ Ο' Τουλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το σινεμά, τότε στην ηλικία των 80 ετών.

«Απευθύνω έναν αποχαιρετισμό γεμάτο ευγνωμοσύνη στο επάγγελμα του ηθοποιού που μου πρόσφερε κοινωνική στήριξη, συναισθηματικό βάρος και υλική ανακούφιση. Με έφερε κοντά σε υπέροχους ανθρώπους, καλούς φίλους με τους οποίους μοιράστηκα το αναπόφευκτο βάρος όλων των ηθοποιών: αποτυχίες και επιτυχίες. Ωστόσο, πιστεύω ότι κανείς πρέπει να αποφασίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθεί. Και για μένα ήρθε αυτή η στιγμή. Να αποσυρθώ από τις ταινίες και το θέατρο. Η καρδιά μου έφυγε από εκεί και δεν θα επιστρέψει», είχε δηλώσει τότε ο Ο' Τουλ.

Σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά, ο Πίτερ Ο' Τουλ, φαίνεται πως βαρέθηκε να γράφει τα απομνημονεύματά του και στα 82 του χρόνια πια και θα επιστρέψει στο σινεμά στο «Katherine of Alexandria», ένα κινηματογράφικό δράμα εποχής σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ρέντγουντ που αφηγείται τη σύγκρουση ανάμεσα στον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας.

Ο Ο' Τουλ θα υποδυθεί τον Κορνήλιο Γάλλο, τον ποιητή του παλατιού, ο οποίος με τους στίχους του σατίρισε το θάνατο του Ιουλίου Καίσαρα, ενώ υπήρξε στενός φίλος με τον Βιργίλιο.

Το 2003 ο οκτώ φορές υποψήφιος - αλλά ποτέ νικητής - για Οσκαρ (ανάμεσα στις υποψηφιότητες και αυτή για τον «Λόρενς της Αραβίας»), Πίτερ Ο' Τουλ βραβεύθηκε από την Ακαδημία με τιμητικό Οσκαρ για την καριέρα του.

Διαβάστε ακόμη: