Buzz

Ο πήλινος στρατός της Κίνας γίνεται περιπέτεια δράσης

στα 10

Τους στρατιώτες από τερακότα, το διάσημο μνημείο γλυπτικής, ετοιμάζονται κινεζικά και αμερικανικά στούντιο να «μεταμορφώσουν» σε σύγχρονους υπερήρωες.

Ο πήλινος στρατός της Κίνας γίνεται περιπέτεια δράσης

Ο διάσημος Στρατός από Τερακότα, οι 8.000 πήλινοι πολεμιστές που βρέθηκαν θαμμένοι στο μαυσωλείο του Τσιν Σι Χουάνγκ, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας που βασίλεψε στην πόλη Σιαν από το 221 ως το 210 π.Χ., ανακαλύφθηκε το 1974 από στρατιώτες που δούλευαν εκεί τη γη και, στη συνέχεια, έκανε το γύρο του κόσμου σε περίοπτες εκθέσεις, περνώντας πριν λίγα χρόνια κι από την Ελλάδα. Τώρα ο Στρατός από Τερακότα ετοιμάζεται για ένα άλλο ταξίδι, πιο… φαντασμαγορικό!

Η Κίνα ετοιμάζεται να ανταπαντήσει στην πληθώρα υπερηρωικών ταινιών της Αμερικής με τη δική της εκδοχή, με (υπερ)ήρωες τους εν λόγω στρατιώτες, σε μια υπερπαραγωγή που θα ονομάζεται «Super Tarracotta Warriors» ή «Rise of the Terracotta Warriors». Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία παραγωγής Shanghai Film Group, αλλά, επειδή το ένα χέρι πάντα νίβει το άλλο, η Paramount ήδη προσέγγισε τον κινεζικό κολοσσό για να συνεργαστεί στο πρότζεκτ. Εμπνευστής του όλου σχεδίου είναι ο παραγωγός Αβι Αράντ που συμμετείχε και στα franchise του Iron Man και του Spider-Man.

Σύμφωνα με τις φήμες, η ταινία θα παρακολουθεί τους πολεμιστές στο ταξίδι τους από τον εποχή τους στο σύγχρονο κόσμο, καθώς εξωγήινοι απειλούν τη Γη και η ανθρωπότητα χρειάζεται τη δύναμή τους! Η ταινία θα γυριστεί στο στούντιο Τσεντούν στη Σαγκάη, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί καλλιτέχνες και τεχνίτες από τα Pinewood Studios για να μεταμορφώσουν τις εγκαταστάσεις σε μια πρώτης τάξης κινηματογραφική πόλη. Κι επειδή βρίσκουμε ότι η ιδέα αυτή, της χρήσης παλιών ηρώων σε σύγχρονες περιπέτειες, έχει ψωμί, θα προτείνουμε την ελληνική ταινία φαντασίας, με υπερήρωα τον υπερτσολιά. Και περιμένουμε.