Buzz

Ο Ντουκόβνι σοβαρεύει και παίζει ...Τσέχοφ!

στα 10

Από τα «X-Files» και το «Californication», ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι τώρα και στον «Γλάρο». Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς: στην κινηματογραφική διασκευή του έργου του Τσέχοφ που τοποθετείται στην σύγχρονη Νέα Υόρκη και φέρει τον τίτλο «Relative Insanity». Συμπρωταγωνίστριά του η Ελεν Χαντ.

Ο Ντουκόβνι σοβαρεύει και παίζει ...Τσέχοφ!

Σκηνοθέτης αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ ένας πρώην καθηγητής υποκριτικής, ο Λάρι Μος, ο οποίος καλείται να επιβλέψει και την προσαρμογή του σεναρίου που μεταφέρει το έργο του Τσέχοφ από την Ρωσική επαρχία στα προαστιακά Χάμπτονς της Νέας Υόρκης. Το σενάριο έχουν αναλάβει οι Μάικλ Ντιν και Γιούρι Χένλεϊ-Κον. Το καστ θα πλαισιώσουν οι Μάγκι Γκρέις («Taken»), Τζόαν Τσεν («Lust/Caution») και Τζον Ντέιβιντσον.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε λόγω της σχέσης του Μος με τους Ντουκόβνι και Χαντ. Καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους δασκάλους υποκριτικής εδώ και 35 χρόνια, μερικοί από τους μεγαλύτερους σταρ έχουν μαθητεύσει κοντά του (Χίλαρι Σουόνκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζιμ Κάρεϊ, είναι μερικοί από αυτούς). Ο Μος έχει σκηνοθετήσει αρκετά θεατρικά έργα, αλλά το «Relative Insanity» θα αποτελέσει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Και πάντα κάποιος ξεκινάει από κάτι που αγαπάει: ο «Γλάρος» του Τσέχοφ είναι το αγαπημένο του θεατρικό έργο.

Τα τελευταία 5 χρόνια ο «Γλάρος» έχει παιχτεί στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου από το Βασιλικό Θέατρο (2007) και πρωταγωνιστές τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Μακένζι Κρουκ και Κάρεϊ Μάλιγκαν και από το Εθνικό Θέατρο όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατούσε ο Μπεν Γουίσο (του «Bright Star»)

Tα γυρίσματα του «Relative Insanity» έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2012.