Buzz

O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πιάνει πάλι τα νυστέρια!

στα 10

Στην πρώτη του τηλεοπτική δουλειά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του πιλότου και την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «The Knife Man» - ω, τι έκπληξη - για τη ζωή ενός αιρετικού χειρούργου!

O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πιάνει πάλι τα νυστέρια!

Βασισμένη στο βιβλίο της Γουέντι Μουρ «The Knife Man: Bloody, Body Snatching and the Birth of Modern Surgery», η τηλεοπτική σειρά που την παραγωγή της έχει αναλάβει και τον πιλότο της θα σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο παραπάνω υπότιτλος: η αιματηρή ιστορία ενός αιρετικού χειρούργου, του Τζον Χάντερ.

Ο Τζον Χάντερ (1728 - 1793), ήταν ένας Σκοτζέζος πρωτοπόρος της ιατρικής, πρώτος ανάμεσα σε όσους εξήραν τη σημασία της μελέτης και της μεθοδικότητας στην ιατρικής και ο άνθρωπος που ανάμεσα σε άλλα ήταν υπεύθυνος για την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη ανάπτυξης ενός παιδιού, για την εμπεριστατωμένη διαπίστωση ότι το μητρικό και το αίμα του εμβρύου είναι διαφορετικά και την ανακάλυψη του συστήματος των λεμφαδένων.

Ιδανικός, δηλαδή, ήρωας για τον Κρόνενμπεργκ που επιστρέφει στα αγαπημένα του θέματα (την ιατρική και τα χειρουργικά εργαλεία που πολλάκις έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του - από τους «Διχασμένους» μέχρι το «Crash» για να αναφέρει κανείς τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις) σε σενάριο του Ρόλιν Τζόουνς («Friday Night Lights», «Weeds») και παραγωγή, εκτός από τον ίδιο τον Κρόνενμπεργκ, τον Σαμ Ράιμι.

Για την ώρα, όλοι αναμένουν να επισημοποιηθεί η συμμετοχή στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών της καινούριας ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Cosmopolis» με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.