Buzz

Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις είναι...τυφλός!

στα 10

Ο,τι ήταν το «Cruel Intentions» για τις «Επικίνδυνες Σχέσεις», είναι το «Βeastly» για την «Πεντάμορφη και το Τέρας», δηλώνει ο Νιλ Πάτρικ Χάρις που, με πρόσφατο ακόμη τον απόηχο της θριαμβευτικής παρουσίασης των βραβείων Τόνι, συμμετέχει στην ταινία στον κόντρα ρόλο ενός ...τυφλού.

Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις είναι...τυφλός!

Βασισμένο στο ομώνυμο ρομαντικό μυθιστόρημα του Αλεξ Φιν (2007), το «Βeastly» δεν είναι ακριβώς μια ακόμη κινηματογραφική διασκευή του μύθου της «Πεντάμορφης και του Τέρατος».

Τοποθετημένο στο σήμερα και εμπνευσμένο (όπως υποστηρίζει ο σκηνοθέτης της, Ντάνιελ Μπαρνζ) από το «Say Anything» του Κάμερον Κρόου, το «Beastly» αφηγείται μια ιστορία φαντασίας με φόντο μια παρέα εφήβων. Πρωταγωνιστής είναι ο Κάιλ Κίνγκσον, ένας πλούσιος και αλαζόνας μαθητής ο οποίος φέρεται άσχημα στους συμμαθητές του. Για κακή του τύχη μια από αυτές είναι μια μάγισσα (!), η οποία θα τον μεταμορφώσει σε ένα αποκρουστικό τέρας δίνοντας του ένα χρόνο διορία να βρει την πραγματική αγάπη που θα διαλύσει το ξόρκι.

Η ταινία είναι μια από τις πρώτες παραγωγές της CBS Films, που ξεκίνησε το 2007, όταν αγοράστηκαν τα δικαιώματα του βιβλίου, αλλά τελικά καθυστέρησε μέχρι και το 2010 για να βγει στις αίθουσες, κυρίως λόγω της απεργίας των σεναριογράφων. Ευκαιρία για τον Μπαρνζ («The Cutting Room», «Phoebe in Wonderland») να τελειοποιήσει το όραμα του: μια indie εκδοχή της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» στην μορφή μιας κολεγιακής ταινίας και με επίκεντρο το ρομάντζο, περισσότερο από την υπερφυσική πλευρά του θέματος.

Αν ισχύουν όλα αυτά που υποστηρίζει ο Νιλ Πάτρικ Χάρις, ο οποίος κρατάει ένα δεύτερο αλλά σημαντικό ρόλο...τυφλού δίπλα στον Αλεξ Πέτιφερ («Είμαι το Νούμερο Τέσσερα») και τη Βανέσα Χάντζενς («Sucker Punch»), το «Beastly» μοιάζει να είναι ήδη μια από τις μικρές εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού: «Είναι σέξι, είναι πολύ καλά εικονογραφημένο, Πιστεύω πως θα είναι μια μοναδική ταινία για εκείνα τα παιδιά που νομίζουν πως θα δουν μια σαχλαμάρα».

Στην βιντεοσυνέντευξη που ακολουθεί, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πως δούλεψε ο Νιλ Πάτρικ Χάρις για το ρόλο του τυφλού και για το ότι θα έδινε τα πάντα για να γίνει ο παντοδύναμος άντρας που μπορεί να ελέγχει τον κόσμο.

To «Beastly» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Ιουνίου.