Buzz

Ο Νίκολας Κέιτζ «βαμπίρ» και Τζον Τραβόλτα «ταξιδιώτης του χρόνου»

στα 10

Δύο συλλέκτες παλιών φωτογραφιών ανακάλυψαν στις συλλογές τους άνδρες του 19ου αιώνα που μοιάζουν καταπληκτικά με τους χολιγουντιανούς σταρ. Οι φωτογραφίες που έχουν μπει στο ebay διαθέτουν χιουμοριστικές περιγραφές που αποκαλούν τον Νίκολας Κέιτζ «βαμπίρ» και τον Τζον Τραβόλτα «ταξιδιώτη του χρόνου»

Ο Νίκολας Κέιτζ «βαμπίρ» και Τζον Τραβόλτα «ταξιδιώτης του χρόνου»

Πρώτος εμφανίστηκε ο Καναδός συλλέκτης Τζακ Μορντ, ο οποίος πόσταρε στο ebay μία φωτογραφία ενός κατοίκου του 1870 Τενεσί. Ο άγνωστος άντρας μοιάζει καταπληκτικά με τον χολιγουντιανό πρωταγωνιστή, και ο συλλέκτης ονόμασε τη φωτογραφία «Νίκολας Κέιτζ: το Βαμπίρ».

Ζητούσε μάλιστα 1 εκατομμύριο δολάριο για την αγορά της. Το πορτρέτο δέχτηκε 90 χτυπήματα, αλλά ο Μορντ αρνήθηκε να την πουλήσει. Πιο διασκεδαστικά ήταν τα σχόλια των περίεργων αναγνωστών, όπως αυτό που τον ρωτούσε «αν θα υπάρχει έκπτωση σε περίπτωση που αγοραστής είναι ο ίδιος ο Κέιτζ».

Λίγες μέρες πριν, η φωτογραφία κατέβηκε από την ιστοσελίδα.

Τώρα μία γυναίκα, επίσης συλλέκτρια από το Οντάριο, ανέβασε μία φωτογραφία από τη δική της συλλογή μ' έναν άντρα που μοιάζει ιδιαίτερα στον Τζον Τραβόλτα και ζήτησε για αυτή 50 χιλιάδες δολάρια. Το πορτρέτο του άγνωστου άντρας χρονολογείται γύρω στο 1860, αλλά καμία άλλη πληροφορία δεν αποκαλύφθηκε για αυτόν. Η καταχώρηση δίπλα στην φωτογραφία του είναι κι αυτή ιδιαίτερη και η εξήγηση της ομοιότητας στηρίζεται στην ... επιστημονική φαντασία. «Ο Τζον Τραβόλτα είναι οπαδός της Σαϊεντολογίας. Για αυτό μην αποκλείσετε το ταξίδι στο χρόνο..»

Υπάρχει όμως μία μικρή εξήγηση στο μυστήριο. Η συλλέκτρια, η οποία θέλησε να αποκαλύψει μόνο το μικρό της όνομα «Φον», έδωσε συνέντευξη στον τοπικό Τύπο και ομολόγησε ότι είναι πολύ φίλοι με τον Τζακ Μορντ κι ότι οι δυο τους πάντα αστειευόντουσαν για αυτές τις δύο φωτογραφίες των συλλογών τους. Αποφάσισαν να τις βγάλουν σε δημοπρασία και να κάνουν πλάκα με τις καταχωρήσεις, χωρίς ποτέ να φανταστούν ότι η υπόθεση θα έπαιρνε τόση δημοσιότητα.

Ομως είναι γεγονός, διαβεβαιώνει: οι φωτογραφίες είναι αληθινές.

Πάντως πέρα από την περιέργεια των ανθρώπων που επισκέπτονται το ebay κανείς δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή προσφορά. Για τον «πρόγονο του Τραβόλτα» η ψηλότερη τιμή έφτασε τα 38 δολάρια.