Buzz

Ο Mr. Pagoda έφυγε από το σπίτι της «Οικογένειας Τενενμπάουμ»

στα 10

Ο Κουμάρ Παλάνα, ο ινδός ηθοποιός που τον υποδυόταν στην ταινία του Γουές Αντερσον πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Ο Mr. Pagoda έφυγε από το σπίτι της «Οικογένειας Τενενμπάουμ»

Είχε γεννηθεί το 1918 στην Ινδία, όπου από πολύ μικρός ξεκίνησε να κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σχολείο για να ασχοληθεί με το θέαμα και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο πριν καταλήξει στην Αμερική όπου δούλευε ως ταχυδακτυλουργός με το όνομα Kumar of India.

Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά σόου, δοκίμασε να γίνει ηθοποιός, αλλά όταν δεν τα κατάφερε μετακόμισε με την οικογένειά του στο Ντάλας όπου άνοιξε ένα στούντιο γιόγκα και δούλευε στο καφέ του γιου του The Cosmic Cup, που βρισκόταν στο ισόγειο. Ανάμεσα στους πελάτες του καφέ ήταν ο Γουές Αντερσον και ο Οουεν Γουίλσον που τον γνώρισαν εκεί και του έδωσαν έναν ρόλο στο «Bottle Rocket».

Οι δυο τους συνεργάστηκαν επίσης στο «Rushmore» και στο « Οικογένειας Τενενμπάουμ», στην οποία ο Κουμάρ Παλάνα, υποδυόταν τον μπάτλερ της οικογένειας Κ. Παγόδα, έναν ρόλο που έμοιαζε βγαλμένος απόλυτα από το σύμπαν του Γουές Αντερσον, αλλά που την ίδια στιγμή ήταν φτιαγμένος απόλυτα από τον ίδιο τον Παλάνα, έναν χαρακτήρα απόλυτα ιδιαίτερο και sui generis.

The Rituals of Kumar Pallana from Dark Rye on Vimeo.