Buzz

Ο Μπιλ Πάξτον σκηνοθετεί τον κινηματογραφικό «Kung Fu»;

στα 10

Ο Μπιλ Πάξτον -ο πρωταγωνιστής των «Απόλλων 13», «Αλιενς: Η Επιστροφή», «Ενα Απλό Σχέδιο»- αναλαμβάνει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τον θρύλο της τηλεοπτικής 70ς σειράς «Kung Fu» που έκανε διάσημο τον Ντέιβιντ Κάρανταϊν. Οχι, ο Πάξτον δε θα πρωταγωνιστήσει. Θα σκηνοθετήσει!

Ο Μπιλ Πάξτον σκηνοθετεί τον κινηματογραφικό «Kung Fu»;

Το cult τηλεοπτικό σίριαλ «Kung Fu» ήταν κράμα πολεμικών τεχνών και γουέστερν, ένα εξωτικό φρούτο που ήταν αδύνατο να του αντισταθείς, ειδικά έτσι όπως πλάσαρε τις περιπέτειες του ήρωα ο φαινομενικά γαλήνιος kung fu μοναχικός τυχοδιώκτης Ντέιβιντ Κάρανταϊν.

Το Χόλιγουντ φλερτάρει με την ιδέα να γυρίσει την κινηματογραφική διασκευή της σειράς εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια, από τη στιγμή που ο Κουέντιν Ταραντίνο ανέστησε ξανά την καριέρα του Κάρανταϊν με τα «Kill Bill», συστήνοντας στο νεανικότερο κοινό τη γοητευτική αύρα του παράδοξου πρωταγωνιστή. Ο θάνατος του Κάρανταϊν το 2009 έβαλε ένα μικρό φρένο στα σχέδια, αλλά όχι για πολύ.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι βρέθηκε σκηνοθέτης: ο Μπιλ Πάξτον. Περίεργη επιλογή; Ισως όχι και τόσο, καθώς ο Πάξτον πριν περάσει μπροστά από την κάμερα είχε θητεία πίσω της - στη δεκαετία του 70 ήταν μαθητής στα b movie πλατό του θρυλικού Ρότζερ Κόρμαν. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Πάξτον έχει σκηνοθετήσει 2-3 ταινίες, όπως το αθλητικό δράμα «Το Παιχνίδι που Αφησε Εποχή» (The Greatest Game Ever Played, 2005), και το θρίλερ «Το Σπίτι του Τρόμου» (Frailty, 2001).

Βέβαια η διαδικασία μεταφοράς του Kung Fu στην μεγάλη οθόνη μοιάζει πολύ μεγαλύτερο στοίχημα από αυτά που έχει αναλάβει ο Πάξτον μέχρι στιγμής. Οι περιπέτειες του Σαολίν καλόγερου που εγκαταλείπει την Κίνα για να ψάξει την οικογένειά του στην αμερικανική άγρια δύση και οι αναμνήσεις του δίπλα στον σοφό του Δάσκαλο Πο (ο οποίος εμφανίζεται σε φλας μπακ) χρειάζονται μία φρέσκια σύγχρονη αντιμετώπιση, αλλά κι έναν ταυτόχρονο σεβασμό στον μυστικισμό της ασιατικής φιλοσοφίας.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έχουμε προς το παρόν, ειδικά για το ποιος θα αναλάβει τον επίμαχο πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μόνο άλλο στοιχείο που ανακοινώθηκε ήταν ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή το επόμενο καλοκαίρι στην Κίνα.

Μιλώντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα μικρό σκάνδαλο στοίχειωνε πάντα την ιστορία της τηλεοπτικής σειράς. Υπήρχε η καταγγελία ότι η ιδέα ήταν κλεμμένη από ένα σενάριο που είχε καταθέσει ο Μπρους Λι στα στούντιο της Warner. Ηταν μάλιστα να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος, αλλά οι παραγωγοί προτίμησαν τον Κάρανταϊν, καθώς τότε ακόμα επικρατούσε εμφανής ρατσισμός απέναντι στους ασιάτες ηθοποιούς. Μετά το θάνατο του Λι κανείς δεν αναγνώρισε την κυριότητά του στην ιδέα και η χήρα του έμεινε να κάνει ενστάσεις, χωρίς φυσικά να μπορεί να νικήσει το μεγαθήριο μηχανισμό του Χόλιγουντ.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι υπήρξε μία προσπάθεια αναβίωσης της τηλεοπτικής σειράς με το «Kung Fu: The Legend Continues» (σειρά που άντεξε 4 σεζόν στην Αμερική, από το 1993 έως το 1997), με τον Κάρανταϊν σε διπλό ρόλο πρωταγωνιστή και παραγωγού, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και η σειρά ακυρώθηκε μετά από 4 χρόνια και 88 επεισόδια.