Buzz

Ο Μπεν Ζάιτλιν, σταματά τον χρόνο στην επόμενη ταινία του

στα 10

Εχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη ταινία από τον σκηνοθέτη του «Τα Μυθικά Πλάσμα του Νότου». Ειδικά τώρα που ξέρουμε (πάνω κάτω) και τι είναι...

Ο Μπεν Ζάιτλιν, σταματά τον χρόνο στην επόμενη ταινία του
photo: Steve Schofield

H πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, φτιαγμένη σχεδόν από το τίποτα, με μια ανεξάντλητη πηγή ταλέντου, φαντασίας, συναισθήματος κι ομορφιάς να την διαποτίζει, ξεκίνησε από το Sundance το 2012 για να φτάσει τον περασμένο Φεβρουάριο ως τα Οσκαρ και να ανακηρυχθεί, δικαίως, ως ένα από τους θριάμβους του ανεξάρτητου, ή μάλλον απλά του καλού, σινεμά.

Μετά από μια τέτοια επιτυχία και το δικαιολογημένο θόρυβο που την συνόδευσε, είναι λογικό όλοι να περιμένουν την συνέχεια με ανυπομονησία. Για την οποία δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα εκτός του ότι «θα είναι μια παράξενη ιστορία σε έναν κόσμο όπου τα γηρατειά δεν λειτουργούν όπως οπουδήποτε αλλού» κι ότι φιλοδοξούσε να δουλέψει με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους συντελεστές που είχε και στα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου».

Μιλώντας στους New York Times οι οποίοι τον συμπεριλαμβάνουν στους 20 νέους σκηνοθέτες που αξίζουν την προσοχή μας (μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο) ο Ζάιτλιν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το φιλμ: «Είναι η ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που απάγεται και μεταφέρεται σε ένα κρυμμένο οικοσύστημα, όπου ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ δυο φυλών για μια γύρη που διασπά την σχέση ανάμεσα στον χρόνο και την διαδικασία της γήρανσης. Ακολουθεί την πορεία την φιλίας και της αγάπης, της περιπέτειας που ζει το κορίτσι με ένα νεαρό αγόρι καθώς κινούνται ανάμεσα στην νεότητα και εκτός αυτής κι ένω ο κόσμος γύρω τους οδεύει προς την καταστροφή».

Ο σκηνοθέτης λέει πως έχει ήδη μια συμφωνία για την παραγωγή της ταινίας η οποία θα γίνει με πιο επαγγελματικές συνθήκες απ ότι η προηγούμενη, καθώς τα «Μυθικά Πλάσματα», τον έφεραν «πάνω από το επίπεδο της φτώχειας, για πρώτη φορά απ΄όταν τελείωσε το κολέγιο», αλλά δεν έχει ιδέα για το πότε το φιλμ θα είναι έτοιμο. «Δουλεύουμε γι αυτό κάθε μέρα, όλη μέρα, αλλά όπως σε κάθε ψυχωτικέ περιπέτεια, ξέρεις που βρίσκεται ο προορισμός, αλλά δεν έχεις ιδέα πόσο καιρό θα σου πάρει για να φτάσεις ως εκεί».

Διαβάστε εδώ μια εκτενή συνέντευξη του Μπεν Ζάιτλιν με αφορμή «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου».