Buzz

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους σκηνοθετεί... Ζακ Γαλιφιανάκη!

στα 10

Αυτές είναι συνεργασίες! Μ' ένα γύρισμα της τύχης, ο Μισέλ Χαζαναβίσιους βρέθηκε στην σκηνοθετική καρέκλα του «Will», της σουρεαλιστικής κωμωδίας που υπογράφει ο stand up comedian (και πρωταγωνιστής του Ανγκ Λι στο «Taking Woodstock») Ντιμίτρι Μάρτιν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Πολ Ραντ και Ζακ Γαλιφιανάκης.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους σκηνοθετεί... Ζακ Γαλιφιανάκη!

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης του «The Artist» γνωρίζει πολύ καλά από φαρσική κωμωδία. Αυτήν υπηρετούσε επί χρόνια, με τη σειρά των γαλλικών μπουφόνικων ταινιών «OSS 117», και με κάτι τέτοιο θέλει να εισβάλει στα Χολιγουντιανά χωράφια. Το σενάριο του «Will», που υπογράφει ο Ντιμίτρι Μάρτιν, αρχικά ήταν να γυρίσουν οι σκηνοθέτες του «Little Miss Sunshine», Βάλερι Φάρις και Τζόναθαν Ντέιτον. Για άγνωστους όμως λόγους εκείνοι αποχώρησαν από το project.

Η ταινία έμεινε εκτός παιχνιδιού για δύο ολόκληρα χρόνια. Μέχρι που οι παραγωγοί της την πρότειναν στον Χαζαναβίσιους, κι εκείνος συμφώνησε! Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο για αυτή την συμφωνία: έγιναν αλλαγές, τροποποιήσεις, ξεπεράστηκαν εμπόδια - ή απλά ο Γάλλος σκηνοθέτης διαθέτει την τρέλα να δείξει στο Χόλιγουντ πώς να χειριστούν τον σουρεαλισμό τους;

Η ιστορία του «Will», βλέπετε, δεν είναι απλή. Ο κεντρικός ήρωας («Will», τον οποίο ερμηνεύει ο Πολ Ραντ) ζει σ' έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερη βούληση («will») στην παραμικρή τους κίνηση. Ο,τι σκέφτονται και κάνουν ακολουθεί τις γραφές και υποδείξεις του φύλακα άγγελού τους. Αγγελος του Γουίλ ο ... Ζακ Γαλιφιανάκης, ο οποίος όμως μια μέρα παραιτείται και αφήνει τον Γουίλ ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει!

Να προσθέσουμε ότι στο παλιό team των παραγωγών υπήρχε και το όνομα του Γουίλ Φέρελ (αλλά δεν γνωρίζουμε αν παραμένει με την νέα σύνθεση πραγμάτων). Αγνωστο επίσης, το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας, καθώς ο Χαζαναβίσιους είναι απασχολημένος με άλλο project: το remake της ταινίας του Φρεντ Ζίνεμαν «The Search» («Παιδιά Χωρίς Ονομα», 1948) με πρωταγωνίστρια την γυναίκα του Μπερενίς Μπεζό.