Buzz

O μαγικός animation κόσμος των Fleet Foxes

στα 10

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τους Fleet Foxes, ο καλλιτέχνης από το Σιάτλ, Σον Πέκνολντ δημιούργησε ακόμη ένα αριστουργηματικό animation βίντεο κλιπ για το «The Shrine/An Argument» από τον δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος «Helplessness Blues».

O μαγικός animation κόσμος των Fleet Foxes

Αδερφός του ηγέτη των Fleet Foxes, Ρόμπιν Πέκνολντ, ο Σον Πέκνολντ δεν ήταν σίγουρο πως θα αναλάμβανε εν λευκώ τα βίντεο του συγκροτήματος. Οπως δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως αρκούσαν μερικά αριστουργηματικά βίντεο (όπως αυτό του «White Winter Hymnal» από το πρώτο άλμπουμ των Fleet Foxes) για να γίνει ο Πένκολντ ανάρπαστος ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου animation.

Δεν είναι τυχαίο πως σε μια παλιότερη συνέντευξη του είχε αναφέρει ως βασικές επιρροές του τα ονόματα των Γουίνσορ ΜακΚέι, του πρωτοπόρου Αμερικάνου καρτουνίστα και του Κουβανού Πάμπλο Φέρο, ενός από τους πιο διάσημους designers του προηγούμενου αιώνα.

Μόνιμος κάτοικος του Σιάτλ, ο Πέκνολντ συνεργάζεται πλέον με τους New York Times, έχει γυρίσει βίντεο κλιπ για τους Grizzly Bear και τους Beach House και το έργο του αρχίζει να αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια από τις πιο πρωτότυπες ματιές πάνω στην τεχνική του stop motion.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για το «The Shrine/An Argument» και βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site και το blog του Σον Πέκνολντ.