Industry

Ο Κρίστοφερ Νόλαν προκαλεί ανατροπές στη χολιγουντιανή βιομηχανία

στα 10

Ο ατζέντης του Κρίστοφερ Νόλαν απολύθηκε από την διάσημη εταιρία χολιγουντιανών εκπροσώπων CAA και ο σκηνοθέτης του «Dark Knight» αποχώρησε μαζί του - μία κίνηση που δεν περίμενε κανείς και η οποία ανατρέπει τις ισορροπίες της πιάτσας. Φαίνεται ότι στο Χόλιγουντ δεν ξέρουν από βρετανική πίστη στους ανθρώπους σου.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν προκαλεί ανατροπές στη χολιγουντιανή βιομηχανία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Χόλιγουντ μετά την απρόβλεπτη κίνηση του Κρίστοφερ Νόλαν να ακολουθήσει τον απολυμένο από την CAA ατζέντη του, Νταν Αλόνι. Για δύο λόγους: πρώτον γιατί τώρα ο Αλόνι έχει μία διαπραγματευτική δύναμη που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί κι εκτός συστήματος (εφιαλτική σκέψη για το Χόλιγουντ!) και δεύτερον, γιατί ... δεν το περίμεναν. Κι αυτό το παράδειγμα μπορεί να εμπνεύσει παρόμοιες κινήσεις από τους υπόλοιπους ισχυρούς πελάτες του Αλόνι, όπως ο Μισέλ Γκοντρί, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Μπράντλεϊ Κούπερ και ο ... Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το ιστορικό θέλει τον Αλόνι να απολύεται από τη CAA την Τετάρτη, μετά από μήνες παραπόνων από τους υπόλοιπους ατζέντηδες για τη συμπεριφορά του: η εταιρία περηφανεύεται για το «ομαδικό» της πνεύμα στον χειρισμό των πελατών. Ολοι δουλεύουν σε ομάδες και κανείς δεν «έχει» έναν πελάτη. Ο Αλόνι όμως, χρόνια στο χώρο, ακολουθούσε ένα διεκδικητικό (στα όρια του νταή) στιλ, το οποίο είχε μεν αποτελέσματα για τον πελάτη, αλλά δημιούργησε δεκάδες εχθρούς μέσα στους κύκλους των εκπροσώπων συναδέλφων του.

Το γεγονός ότι απολύθηκε δημόσια (την ώρα του πρώτου πρωινού meeting και με security να τον συνοδεύουν εκτός κτιρίου), μάλλον υποδηλώνει τη συσσωρευμένη αγανάκτηση των ανθρώπων της CAA.

Οι οποίοι όμως θα το σκεφτόντουσαν διπλά αν ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος είναι πελάτης του Αλόνι από τις αρχές του 2000 (και τον ακολούθησε όταν άλλαξε εταιρίες και από την UTA έκανε το άλμα στην CAA το 2005) αποχώρησε μαζί με τον ατζέντη του. Το να χάσεις την εκπροσώπηση ενός τέτοιου σκηνοθέτη μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια χασούρας το χρόνο. Αν η κίνησή του εμπνεύσει κι άλλους πελάτες να κάνουν το ίδιο, μιλάμε για καταστροφή.

«Ολοι οι ατζέντηδες της εταιρίας κυνηγούν τον Τζιμ Κάρεϊ τώρα» δήλωσε ένας υπάλληλος της CAA που παραμένει ανώνυμος. «Εχει προκληθεί χάος!»

Κι όσο για την ίδια την απόλυση του Αλόνι, ο ανώνυμος ατζέντης δήλωσε: «Η CAA κάνει τα πάντα για να επιβάλει την δική της πολιτική και κουλτούρα: κανείς δεν είναι υπεράνω. Ο Αλόνι συμπεριφερόταν ως ατομικός παίκτης σε μία εταιρία που δε θέλει οι ατζέντηδες να είναι σταρ.»

Σε εμάς όλα αυτά μοιάζουν μικρότερης σημασίας (μέχρι και αστεία) αλλά το Χόλιγουντ κρατά πραγματικά την αναπνοή του για τις μετέπειτα κινήσεις των σταρ. Κανείς δε θέλει το σύστημα να καταρρεύσει με ηθοποιούς και σκηνοθέτες να ακολουθούν «Τζέρι Μαγκουάιρ» πρότυπα.

Περιμένουμε τις εξελίξεις.