Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το άστρο του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ!

στα 10

Σε τελετή που έγινε χθες το πρωί, παραδοσιακά στο πεζοδρόμιο του Grauman's Chinese Theatre, ο Κρίστοφερ Νόλαν άφησε τα ίχνη του στη χολιγουντιανή ιστορία. Στην κινηματογραφική, τα έχει αφήσει έτσι κι αλλιώς... Δείτε φωτό και βίντεο από την Walk of Fame τελετή.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το άστρο του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ!
Πόσοι έχουν την τύχη να τους κοιτάνε έτσι οι ηθοποιοί τους; Κρίστοφερ Νόλαν ανάμεσα στο καστ του «The Dark Night Rises» από τη χθεσινή τελετή απονομής.

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Dark Knight Rises», του τέλους της τριλογίας του «Σκοτεινού Ιππότη», το Χόλιγουντ τιμά τον σκηνοθέτη που έδωσε το φιλί της ζωής στον κινηματογραφικό μύθο του Μπάτμαν. Ο Κρίστοφερ Νόλαν από χθες 10 το πρωί ώρα Καλιφόρνιας, έχει και επισήμως το άστρο του στο Χολιγουντιανό πάνθεον.

Στη Walk of Fame τελετή απονομής του, που έγινε όπως είθισται στο πεζοδρόμιο του θρυλικού Grauman's Chinese Theatre, παραβρέθηκαν όλοι οι ηθοποιοί του «Dark Knight», από τον Μπάτμαν του, Κρίστιαν Μπέιλ, μέχρι τους σημαντικότατους δευτεραγωνιστές Γκάρι Ολντμαν, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και την «Catwoman» του Αν Χάθαγουεϊ. Μοναδική απουσία αυτή του Τομ Χάρντι που βρίσκεται σε γυρίσματα.

Ο Νόλαν γεννήθηκε στην Αγγλία από πατέρα Βρετανό και Αμερικανίδα μητέρα. Μεγάλωσε μετακομίζοντας μπρος πίσω κατά διαστήματα και στις δύο χώρες. Εκανε το ντεμπούτο του με το φεστιβαλικό «Following», αλλά άφησε αίσθηση για πρώτη φορά το 2000 με το «Memento». Από τότε προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ και το 2002 του έγινε η ανάθεση του αμερικανικού remake του «Insomnia» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Η σχέση του με τον Σκοτεινό Ιππότη ξεκίνησε το 2003, όταν έπεισε το στούντιο της Warner Brothers να του εμπιστευθεί την ανάσταση του μύθου του Μπάτμαν. Παρόλο που επρόκειτο για άγουρο ακόμα σκηνοθέτη, οι παραγωγοί στην Warner κάτι είδαν σ' αυτόν τον ευφυή δημιουργό. Στις 15 Ιουνίου του 2005 έκανε πρεμιέρα το «Batman Begins» αφήνοντας κοινό και κριτικούς να παραληρούν - ενώ η ταινία τερμάτισε 8η στο box office εκείνης της χρονιάς παγκοσμίως! Το 2008 ακολούθησε το sequel «The Dark Knight» και φέτος περιμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της τριλογίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη χθεσινή απονομή, καθώς επίσης και ένα βίντεο-παπαράτσι που μεταδίδει την ατμόσφαιρα ενθουσιασμού του καστ για τον σκηνοθέτη τους.

Ο,τι θέλετε να μάθετε για το «The Dark Knight Rises» θα το βρείτε εδώ.

H ταινία κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Αυγούστου!


<