Buzz

Ο Κλιντ Ιστγουντ είναι αποφασισμένος να κάνει μιούζικαλ

στα 10

Με το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» πρότζεκτ του να έχει παγώσει, ο Κλιντ Ιστγουντ έχει τώρα βάλει στο μάτι την κινηματογραφική μεταφορά των «Jersey Boys».

Ο Κλιντ Ιστγουντ είναι αποφασισμένος να κάνει μιούζικαλ

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Κλιντ Ιστγουντ παλεύει μ' ένα μιούζικαλ πρότζεκτ αλλά όλα του πηγαίνουν στραβά. Η ιδέα του να αναβιώσει για τρίτη φορά στο σινεμά το θρυλικό «Ενα Αστέρι Γεννιέται» φαίνεται να έχει κολλήσει. Πρώτα από όλα η παραγωγή σταμάτησε με τα νέα ότι η πρωταγωνίστριά του Μπιγιονσέ έμεινε έγκυος. Μετά εκείνη αποφάσισε να μην το ρισκάρει καθόλου. Κι ενώ βρήκε την Εσπεράντζα Σπάλντινγκ για αντικαταστάτρια, άρχισαν τα προβλήματα με τον ανδρικό ρόλο. Οι Σον Πεν και Λεονάρντο Ντι Κάπριο αρνήθηκαν και ο Τομ Κρουζ ενώ φλερτάρει εδώ κι ένα χρόνο το ρόλο, δεν υπογράφει.

Μάλλον λοιπόν ο «Βρώμικος Χάρι» αποφάσισε να μην περιμένει άλλο και να αλλάξει πορεία. Επιμένοντας όμως μουσικοχορευτικά. Η νέα ιδέα θέλει τον 83χρονο σκηνοθέτη να εξετάζει την προοπτική να μεταφέρει το πολύ επιτυχημένο σόου του Μπρόντγουεϊ «Jersey Boys».

Το διάσημο μιούζικαλ που έχει φέρει στα box office του Μπρόντγουεϊ 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το 2006 κέρδισε 4 βραβεία Tony (ανάμεσα στα οποία και του Καλύτερου Μιούζικαλ) υπήρχε σχέδιο να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με σεναριογράφο τον Τζον Λόγκαν («Skyfall», «Ο Μονομάχος», «Hugo») και σκηνοθέτη τον Τζον Φαβρό.

Μόνο που και ο Φαβρό αποχώρησε από το πρότζεκτ αφήνοντας διαθέσιμη τη σκηνοθετική καρέκλα. Αυτό είδε σαν ευκαιρία ο Ιστγουντ και βρίσκεται σε συζητήσεις με την Warner Bros. Επισήμως βέβαια δεν υπάρχει καμία πληροφορία. Ομως, αν λάβει κανείς υπόψη του την αδιαμφισβήτητη αγάπη του σκηνοθέτη για την μουσική και το θέμα των «Jersey Boys» - αυτή η ταινία του ταιριάζει γάντι.

Το θεατρικό έργο που φέρει το χαρακτηρισμό «juke-box musical» διηγείται τη ζωή και την άνοδο στην κορυφή της επιτυχίας των μελών του «Four Seasons», του γκρουπ των 60ς που έβγαλε επιτυχίες όπως τα «Big Girls Don't Cry», «Sherry», «Walk Like a Man». Γραμμένο σαν μουσικό ντοκιμαντέρ, το έργο φέρει τις υπογραφές των Μπομπ Γκαούντιο (μουσική) και Μπομπ Κρου (στίχοι).

Περιμένουμε τα νεότερα...